• UYSAL: BU MİLLET HER ZAMAN DİK DURDU

    Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde konuşan Başkan Uysal, “Gururumuz şu ki, o kadar haince saldırıya karşı bu millet dik durdu ve bu vatanı savundu” dedi.

  • İstanbul Wow otelde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı “Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, 52. Tümen Komutanı Tuğgeneral Özgür Tor, Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Rafet Dalkıran katıldı.

    Törende konuşan Başkan Uysal, son 3 gündür Afrin’de devam eden sınır ötesi operasyona değinerek, “Millet olarak bu günlere kadar geldiysek ülke adına, vatan adına milletimizin göstermiş olduğu vefakârlıklarla geldik. Şimdi de bu vatanın evlatları Afrin’de bu ülke adına canları pahasına mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

    Başkan Uysal FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletinin şimdiye kadar karşılaştığı en hain ve en sinsi plan olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülke için yetiştirdiğimizi sandığımız insanlar aslında maalesef hepimizi yanıltmış. Gururumuz şu ki, o kadar haince saldırıya karşı bu millet dik durdu ve bu vatanı savundu. Siz gazilerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Sizlere çok şey borçluyuz. İnşallah diliyor ve istiyoruz ki bundan sonra ne olursa olsun ülkemizi bu şekilde savunmaya hazırız. Sizlerin bu kahramanca duruşu dünyada mazlumlara ilham oldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın diye dua ediyorum.”

    Törende daha sonra 190 gaziye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal tarafından devlet övünç madalyası ve beratı sunuldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir