• İSMEK ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İSMEK öğretmenleriyle buluştu.

  • Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ndeki etkinlikte 2 bin İSMEK öğretmeni ile İBB Bürokratları yer aldı. İSMEK öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Mevlüt Uysal, bir öğretmenin kendisine “Bizim her hareketimiz öğrenci için eğitimdir. Örtmenler olarak bunun için çok dikkatli olmamız lazım” dediğini belirterek, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

    İSMEK’in İsmek dünyanın en büyük açık üniversitesi olduğunu belirten Başkan Mevlüt Uysal, “İSMEK’in ağırlıklı olarak hayata başlamış olanların bulunduğu 280 bin öğrencisi var. Öğretmenlerimizin işi bu nedenle daha zor bir iş. Sizin öğretmenliğinizi köy muhtarlarına benzetiyorum. Muhtarlar herkese çözüm üretmek, dargınları barıştırmak, hatta kız isteyenin yayında olmak zorunda. Hayat mücadelesine başlamış öğrencilerde de sadece öğretmen değil. Aynı zamanda psikolog, hakim ve savcısınız. Derdini dinleyip haklısın diyeceksiniz” diye konuştu.

    İSMEK kurslarının İstanbulluların mutluluğu adına çok önemli bir görev ifa ettiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “İnsanlarımızın stresini alarak bir meslek sahibi yapıyorsunuz. İSMEK öğretmenlerinden çok daha fazlasını bekliyoruz. Vatandaş memnuniyetini öğrenmek adına özel ekipler kurmuşsak, bilin ki İSMEK bu konuda daha önemli bir görev ifa ediyor. Vatandaşlarımızı memnun etme ve hizmetlerimizi anlatmak adına çok önemli işler yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

    “İstanbullular belediyemizden memnunsa bilin ki bunda sizlerin katkısı çok büyük” diyen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanların belediyemizle arasına mesafe koymasına izin vermeden aracı olacaksınız. Sizlere başarılar diliyorum. İsmek’e sadece bir eğitim kursu olarak bakmamanızı rica ediyorum. Hep birlikte vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler ulaştırabileceğimizi düşünüyorum. İSMEK’in yanı sıra, bilgi evleri ve spor kulüpleriyle de İstanbul’daki eğitim hayatının içindeyiz.”

    Etkinlikte konuşmaların ardından Başkan Mevlüt Uysal, İSMEk öğretmenlerine teşekkür plaketi ile hediye takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Programın sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Mevlüt Uysal, öğretmenler gününü tebrik ettiğini belirterek, öğretmenlik kutsal bir görev olduğunu ve insanların  hayatının şekillenmesinde öğretmenleri etkisinin büyük olduğunu söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir