• Yakuplu’ya 20 bin m2’lik kentsel tasarım projesi

  • Beylikdüzü genelinde pek çok projeyi eşzamanlı olarak yürüten Beylikdüzü Belediyesi, Yakuplu Mahallesi’nde de pek çok yatırımı hayata geçirmeye devam ediyor. Bir ay önce temeli atılan ve 3 Köy 3 Meydan projesinin de bir ayağı olan Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi projesi hızla devam ederken bir yandan da yeni park ve yeşil alan projeleri hayata geçiyor. Belediye ekiplerince son olarak Yakuplu Mahallesi, 22-24-34. Sokak ile Selanik, Fatih Sultan Mehmet ve Özal caddeleri çevresi park alanları ve Karanfil Sokak yayalaştırma peyzaj projesi için çalışmalar başladı.

    Farklı Fonksiyonları Barındıracak

    İçerisinde yürüyüş yolları, oyun, spor ve dinlenme alanları, meydanlar ve atölyelerin bulunacağı kentsel tasarım projesi, 20 bin metrekarelik alanda yedi kısımdan oluşacak. Projenin ana konseptini belirleyen 4.kısımda, Selanik Caddesi ile Fatih Sultan Mehmet Caddesi arasında kalan 22. Sokak üzerine, 3 bin 800 m2’lik bir park alanı yapılacak. Projenin bu kısmında da; fonksiyonel oyun grupları, seyir terası, trampolin uygulamaları ve oturma dinlenme alanları ile beraber mini basketbol sahası bulunacak. Tüm fonksiyonlara ek olarak proje alanlarını çevreleyen 2 bin metre uzunluğunda bisiklet yolu halkın kullanımına açılacak.

    Çalık, “Projelerimizi hızlıca tamamlayacağız”

    Proje alanlarını sık sık ziyaret ederek süreçlerin yakın takipçisi olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Yakuplu Kültür Merkezi’nin yanı sıra kentsel tasarım projesinin kısımlarını oluşturan proje alanlarını da ziyaret etti. Çalışmaların büyük özveriyle devam ettiğini belirten Çalık, “Geçen ay temelini attığımız Yakuplu Kültür Merkezi ve 3 Köy 3 Meydan projesinin Yakuplu ayağındaki kent meydanını da bitireceğimiz inşaat alanındayız. Bir ayda ileri bir noktaya geldik. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Yakuplu halkı en kısa sürede yeni projelere kavuşmuş olacak. Tüm projelerimizi hızlıca tamamlayacak ve komşularımızın hizmetine açacağız. Emeği geçen bütün emekçi arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir