• Yardıma muhtaç vatandaşlarla dalga geçmişti… Yasal işlem başladı

  • Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Fatma Yüksel’in, yardıma muhtaç vatandaşlar ile dalga geçtiği videosu sosyal medyada büyük tepki gördü.

    Video, kadın personelin gülerek “Bismillahirrahmanirrahim” demesiyle başlıyor. Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe metnini değiştirerek, “Ey Türk gençliği, naber?” diyerek dalga geçtiği görülüyor. Belediyeden yapılan açıklamada, Fatma Yüksel isimli çalışanın işine son verildiği ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

    Yasal işlem başlatıldı

    Başakşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada: “24 Mayıs 2021 Pazartesi günü Çorlu Haber adlı internet sitesinde yayınlanan ‘Belediye personeli yardıma muhtaç insanlarla böyle dalga geçti!’ başlıklı haber ve videonun öğrenilmesi üzerine, Başakşehir Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu’nun talimatıyla derhal harekete geçilmiş ve habere konu olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Fatma Yüksel’in iş ahlakı ve iyi niyetle bağdaşmayan söylemleri sebebiyle iş akdine son verilmiştir” denildi.

    Personelin alınan savunması ve yapılan araştırmanın ardından personelin bir süredir psikolojik tedavi gördüğü tespit edildi. Bu üzücü olayın personelin içinde bulunduğu psikolojik durumu istismar ederek organize edildiği anlaşılmıştır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı kasten aşağılayan bu organize plana karışanlar hakkında ilgili adli mercilerenden bilgi alınarak hukuki süreç başlatılmıştır. Videoda metin okuyan,  okunan metni okuyanın eline tutuşturan, videoyu çeken ve sosyal medyada bazı hesaplarla birlikte yerel haber sitelerine servis eden personeller hakkında kurum içi soruşturma başlatılmış, hepsinin işine son verilmiştir. Bu suça iştirak eden personeller hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir