• ‘Yaşayan Fikirler Atölyesi’nde öğrenciler fikirlerini anlattı

  • Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği; gelişmeye açık, yenilikçi fikir ve girişimlerine destek arayan ve yönetişimi geliştirerek gençlerin yerel yönetime katılmalarını hedefleyen “Yaşayan Fikirler Atölyesi” projesinin ikinci etabı yapıldı. Bağcılar Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen “Ön Değerlendirme” programına 68 öğrenciden 11 grup ve alanında uzman jüri üyeleri katıldı.

    El Harezmi, İbn-i Heysem, Cezeri, Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Katip Çelebi, Farabi, Biruni, İbn-i Haldun, Piri Reis ve Hezarfen isimli gruplar, Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan “Yoksulluğa Son”, “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim”, “Temiz Su ve Sanitasyon”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sorumlu Tüketim ve Üretim”, “İklim Eylemi”, “Karasal Yaşam”, “Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar” ile “Amaçlar İçin Ortaklıklar” başlıklarını da içerecek şekilde hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdi.

    11 madde üzerinden değerlendiriliyor

    Heyecanlı oldukları görülen öğrenciler, hazırladıkları projeleriyle jüri üyelerini ikna edebilmek için gayret gösterdi. Jüri, projeleri sürdürülebilir kalkınma amaçlarına uygunluk, belediye misyonu, vizyonu, amaçları, hedefleri ve değerlerine uygunluk, sağlayacağı faydalar, bütçe öngörüsü, proje risklerinin tanımlama düzeyi gibi 11 maddelik değerlendirme kriterleri üzerinden ele aldı.

    Değerlendirmenin ardından başarılı olan proje sahiplerine ödülleri Gençlik Haftası’nda Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in de katılacağı törenle verilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir