• Yazar ve şair Erkan Ünlü’nün 4. Kitabı “Katil İmam, Hayat Kadını” yakın zamanda piyasalarda

    Erkan Ünlü’nün yeni romanı Katil İmam Hayat Kadını romanında toplumsal kalıplar ile aşkın sınır tanımayan yapısı arasındaki çatışma işleniyor. Kader, pişmanlık, aile bağları, özlem ve günah teması romanın temellerinde yer alıyor. Karakter analizlerinin basit ve yalın bir dille okuyucuya aktarılması ise romanın sürükleyici olmasını sağlıyor.

  • Edebiyatımızın sevilen kalemlerinden Erkan Ünlü, yeni romanı Katil İmam Hayat Kadını isimli eserleriyle okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kesişen Yollar alt başlığına sahip olan romanın yazım aşaması tamamlandı. Luna Yayınevi tarafından basıma hazırlanan roman 2022 yılı içerisinde raflardaki yerini alacak. Mavi Mühür adlı şiir kitabıyla edebiyat dünyasına giriş yapan Erkan Ünlü, 3’üncü roman çalışmasında da aşk temasını ele alacak. İnsana ait duyguları gerçekçi bir bakış açısıyla betimleyen yazar, yeni romanında da sorgulayıcı yönünü yansıtmayı başarıyor.

    İmkansız bir aşk hikayesinde ‘’Kesişen Yollar’’

    Erkan Ünlü’nün yeni romanı Katil İmam Hayat Kadını romanında toplumsal kalıplar ile aşkın sınır tanımayan yapısı arasındaki çatışma işleniyor. Kader, pişmanlık, aile bağları, özlem ve günah teması romanın temellerinde yer alıyor. Karakter analizlerinin basit ve yalın bir dille okuyucuya aktarılması ise romanın sürükleyici olmasını sağlıyor. Erkan Ünlü’nün diğer romanlarından farklı olarak aksiyon öğelerinin de yer aldığı görülüyor. Hayat kadını, imam ve katil olmak üzere toplumun uç kesimlerinde yaşayan karakterlerin iç çatışmalarına dikkat çekiliyor. Toplumsal normların hayat şeklinin ve karar alma aşamasının üzerindeki etkisinden söz ediliyor. Katil İmam Hayat Kadını romanı boyunca her şeye rağmen aşkın iyileştirici yönünün önemine vurgu yapılıyor. Uğursuz bebek Yusuf karakteri üzerinden toplumun etkileri gerçekçi bir bakış açısıyla resmediliyor. İnsanların hayatlarıyla ilgili kararlar alırken ne kadar özgür oldukları ve tercihlerin belirlediği yol haritasının sonuçları üzerine önemli sorular yöneltiliyor. Sade bir anlatıma sahip olan roman, farklı kesimlerden okuyucu kitlelerini kucaklayıcı bir portre çiziyor.

    Erkan Ünlü Kimdir?

    Yeni nesil yazarlar arasında özgün tarzıyla dikkat çekmeyi başaran Erkan Ünlü, okurları tarafından ‘’yürek işçisi’’ olarak tanımlanmaktadır. 1977 yılında Ardahan’da hayata gözlerini açan yazarın iki erkek kardeşi bulunmaktadır. Ortanca çocuk olmanın getirdiği karakteristik özellikleri bünyesinde taşıyan Erkan Ünlü, yazma yeteneğini lise yıllarında keşfetmiştir. Ünlü ailesi Ardahan’dan İstanbul’a göç etmiştir. Lakin, dedesinin geçirdiği hastalık nedeniyle yeniden baba ocağına dönmek zorunda kalırlar. İlkokul eğitimine başlayacağı yıl ise aile yeniden İstanbul’a göç eder. Hayatı Ardahan ve İstanbul olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Eserlerinde bahsettiği sıla özleminin temellerinde de çocukluğunda yaşadığı olaylar etkili olmuştur. Harbiye İlkokul’unda eğitim hayatına başlamıştır. Lise eğitimini ise Mecidiyeköy Lisesi’nde tamamlama fırsatı yakalamıştır. Erkan Ünlü liseden sonra eğitim hayatına son vererek askere girmiştir. Vatani görevini tamamladıktan sonra ise dünya evine girmiştir. Mutlu bir evliliği bulunan yazarın, bir kız çocuğu vardır.

    Erkan Ünlü’nün edebiyatla içli dışlı olmaya başladığı dönem lise yıllarına uzanmaktadır. İlk şiirlerini 15 yaşında kaleme almaya başlamıştır. Askerlik döneminde de şiir yazma tutkusunun arttığına dikkat çekmektedir. Farkındalığı yüksek ve duygusal bir karaktere sahip olan Erkan Ünlü, düzyazı çalışmalarına ise askerlikten sonraki dönemde başlamıştır. Luna Yayınevi ile çalışmaya başlayan yazarın ilk eseri Mavi Mühür adlı şiir kitabıdır. Aşk ve aşk acısı temalarının öne çıktığı şiir kitabının okurlardan olumlu dönüşler alması yazma isteğinin artmasını sağlamıştır. Erkan Ünlü’nün ilk romanı ise Leyla ismini taşımaktadır. Sanal Aşkın Gerçek Acısı ise geniş bir okur kitlesine ulaşmasını sağlayan popüler eseri olmuştur. Son romanı için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Erkan Ünlü, ‘’Bugüne kadar ele alınmamış bir konuyu işlemeye dikkat ettim. Roman boyunca karakterin iç çatışmalarına tanıklık edeceğiz’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir