• YEREL YÖNETİMLERİN KİTABINI YAZDI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yerel yönetimlerdeki 40 yılı aşan birikimini “Türkiye’de ve Avrupa’da Yerel Yönetimler” isimli kitabında paylaştı.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Doç. Dr. Yusuf Erbay ile birlikte kaleme aldığı kitap, Türkiye’de yerel yönetimlerin tarihine ve bugününe ışık tutacak önemli bir kaynak olarak kitap evlerindeki raflarda yerini aldı.

    40 yılı aşan birikim ve tecrübe

    İki bölüm halinde yayınlanan kitabın ilk bölümü Modernleşmeden Küreselleşmeye Türkiye’de Yerel Yönetimler, tarihi ve bugünü başlığı altında toplanırken, ikinci bölüm 10 Avrupa ülkesinde yerel yönetimler ve ülke dosyaları başlığı altında toplandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün 40 yılı aşkın yerel yönetimlerdeki birikimi ve akademik çalışmalarının ışığında kaleme aldığı kitabın üniversiteler, araştırma kurumları, bürokrasi ve siyasal yaşamda yerel demokrasiyle ilgilenenler için önemli bir kaynak olması bekleniyor.

    İkinci baskısı yayınlandı

    Daha önce 2013 yılı Eylül ayında ilk baskısı yayınlanan “Türkiye’de ve Avrupa’da Yerel Yönetimler” isimli kitabın yeniden yayınlanan genişletilmiş ikinci baskısında aradan geçen zaman içinde yerel yönetimler alanında meydana gelen gelişmeler, Büyükşehir Yasası uygulamaları, 2016 yılında çıkarılan “torba yasa” da bulunan belediyeler ilgili hususlar ve 2017 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yerel yönetimler mevzuatında değişiklikler de eklendi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir