• YOLLAR ARTIK DAHA MODERN

    Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki yol yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken ilçenin önemli meydan ve caddeleri de çok daha modern bir görünüme kavuşturuluyor.

  • Büyükçekmece Belediyesi, yeni yaptığı yollarda Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde kullanılan sistemi örnek alıyor. Yolların zeminine önce demirli beton, üzerine de asfalt veya parke taşı döşendiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’ye Avrupa standartlarında ömürlük yollar yapıyoruz” dedi. 

    Postabaşı’ndan Saydağ Park’a kadar yenileniyor


    Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yaptığı yollarda Avrupa’nın gelişmiş ülkelerindeki tekniği uyguluyor. Yapılan yolların zeminine 20 santimetre kalınlığında demirli beton dökülüyor. Beton zeminin üzerine de asfalt ve parke taşı döşeniyor. Yol yapımında uygulanan bu sistemle yollarda kayma, deforme, bozulma olmadığı gibi uzun yıllar sorunsuz olarak hizmet veriyor. Bugüne kadar ilçenin pek çok yerinde uygulanan bu teknik Fatih mahallesinde yapımında sona gelinen Kalyon Sokak’ta, Postabaşı mevkiinde Nutuk, İstanbul caddeleri ve Barışcan sokakta da aynı uygulanıyor. Bu bölgede devam eden çalışmalar yenilenen Saydağ Parkı projesi ile bütünlük sağlayacak.

     “Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri kullanıyor”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni yapılan cadde ve sokakların zeminine ilk önce 20 santimetre kalınlığında demirli beton atıldığını belirterek şunları söyledi: Avrupa’nın gelişmiş kentlerinde uygulanan bu sistemi kullanarak yaptığımız yollar 30-40 yıl boyunca halkımıza hizmet verebilecek standarttadır. Türkiye’de bu sistem maliyeti yüksek olduğu için tercih edilmiyor ve yapılan yolların ömrü de 2 ya da 3 sene oluyor. Ancak uzun vadeli düşünüldüğünde daha ekonomik olduğu da bir gerçek. Asfalt tekniği, alt yapısı, yürüyüş yolları ve aydınlatmasıyla Büyükçekmece’mize yakışan, modern bir kent anlayışıyla Avrupa standartlarında caddeler kazandırmaya devam edeceğiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir