• YÜZLERCE KİŞİ YENİ İŞİYLE BULUŞTU

    Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İstihdam ve Kariyer Merkezi işveren ve işçiyi buluşturarak, işsiz vatandaşlara istihdam sağlamaya devam ediyor.  

  • 2009 yılından bu yana 5 bin kişiyi yeni işiyle buluşturan İstihdam Merkezi, iş arayan yüzlerce vatandaşı Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya getirdi. İstanbul’da çok yakında faaliyete geçecek olan 3. Havalimanına personel alımı gerçekleştiren Çelebi firması yetkilileri, yüzlerce kişiyle mülakat gerçekleştirerek işe alımını sağladı. Katılımın yoğun olduğu mülakatta, vatandaşlar bu hizmetten memnun olduklarını ifade etti.

    “5 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZI İŞE YERLEŞTİRDİK”

    Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İstihdam ve Kariyer Merkezi’ndeki hizmetlerden bahseden İstihdam ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Mehmet Sarıbaş, “Buradaki iş toplantısına Çelebi firmasından geldiler. İlçemiz sınırları içerisinde oturan işsiz vatandaşlarımıza niteliklerine göre iş bulmaya çalışıyoruz. Firma bizden B sınıfı ve E sınıfı şoför talep etti. Bu doğrultuda biz de iş arayan vatandaşlarımızı davet ettik. Firmayla vatandaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. İstihdam ve Kariyer Merkezi 2009’dan beri faaliyette. 5 binin üzerinde vatandaşımızı işe yerleştirdik. Gelen vatandaşlarımızın niteliklerini belirleyip o nitelikler doğrultusunda kurumsal firmalara yönlendirmeler yapıyoruz” dedi.

    “İYİ BİR SEKTÖR İÇİN BURADAYIZ”

    Mülakat sonrası konuşan Gürcan Kabaş, “Çelebi firmasının İŞKUR destekli olarak başlatmış olduğu alımlar halkımız için iyi bir yönde etki yapacağını düşünüyorum. Sektör olarak iyi bir sektör. Yapmış olduğu mülakatlarda iş tanımlarıyla ilgili gerçekten çok açıklayıcı olduklarını düşünüyorum. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur” diye konuştu.

    Uzun zamandır kendine uygun bir iş aradığını belirten Naci Arslan, “Mülakatta heyecanlıydım. Çünkü 8 aydan beri kendime uygun bir iş arayışındaydım. Günlük yevmiye işlerine gidiyordum. Bu olursa benim için daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir