• ZAFER ÇOŞKUSU GÖKYÜZÜNDE

    Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye unutulmaz bir bayram yaşattı. Klasik arabaların en önde eşlik ettiği;belediye yönetimi, siyasi parti ilçe başkanları, birçok sivil toplum kuruluşunun katılımı ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Korteji, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’na ulaştığında; binlerce kişiyi Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Gökyüzü Bandosu karşıladı.

  •  

    30 Ağustos Zafer Bayramı, Beylikdüzü’nde demokrasi ve Cumhuriyet’e sahip çıkan yürekler tarafından coşkuyla kutlandı. Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı Alanı’nda toplanan zafer korteji, binlerce kişinin katılımı ile başladı. Korteje; CHP İstanbul Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul 3. Bölge eski Milletvekili Süleyman Çelebi, kardeş belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ile klasik arabalar eşlik etti. Aynı zamanda renkli görüntüleri ile hafızalara kazınan 30 Ağustos, Beylikdüzü Belediyesi’nin organize ettiği 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ilk günü ile birlikte kutlanmış oldu.

    Zafer Coşkusu Gökyüzüne Çıktı 

    30 Ağustos Zafer Bayramı Korteji (9) 30 Ağustos Zafer Bayramı Korteji (1) 30 Ağustos Zafer Bayramı Korteji (7)Binlerce insanın oluşturduğu kortej, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda son buldu. Onca kalabalığı ise Türkiye’de bir ilk olan “Gökyüzü Bandosu” karşıladı. 20 cesur bandocu; havaya yükselerek demokrasi, Cumhuriyet, barış ve sevgi için unutulmaz bir gösteri yaptı. Zafer Bayramı’nın sadece yerde değil gökyüzünde de coşku içinde kutlanabileceğini gösteren ekip çaldığı marşlarla vatandaşlara harika bir görsel şölen sundu. Vatandaşların telefon ışıklarını sahneye ve bandoculara doğrultarak Türkiye sloganları eşliğinde açıp açıp söndürmesi hoş bir mizansen oluşturdu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,30 Ağustos’un Türkiye tarihinin ve milli bayramların en güzel günlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Bugün, İstiklal Savaşı mücadelesinin belki de söylenmiş en kudretli son sözüydü. Milletimizin ataları, dedeleri ile onların önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İlk hedefiniz Akdeniz. İleri” diyerek korkusuzca düşmana karşı mücadele etmesi Türkiye’mizin bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Bu Zafer Cumhuriyet’in müjdecisi olmuştur.” şeklinde ifadelerde bulundu.

    Erol Evgin İle Hem 30 Ağustos Hem de Festival Kutlandı

    3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın da ilk günü olduğunu, festivalin demokrasi ile Cumhuriyet değerlerine özel mesajlar içerdiğini belirten İmamoğlu, “Dileğim odur ki bu millet bir daha 30 Ağustos Zaferi gibi bir zafer daha kazanmak zorunda kalmasın. Bir daha böyle savaşlara ihtiyaç duymasın. Milli birlik ve beraberliği bozulmasın. Birbirimizle uzlaşmayı ve herkesin birbirine anlayış ile baktığı bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Ülkemizde en zor olan şey ayrışmak, en kolay olan şey ise kol kola olmak. Nice 30 Ağustosları birlikte kutlamak dileği ile.” diye konuştu. Gecenin son sürprizi de yılların sanatçısı Erol Evgin’di. Unutulmaz parçaları ile sahne alan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Beylikdüzü halkı ile kutlayan Evgin, vatandaşın gönlüne taht kurdu. Başkan İmamoğlu sanatçıyı tebrik ederek, “Bu anlamı günde yanımızda oldunuz. Her şey için teşekkür ederiz” dedi ve kendisine çiçek takdiminde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir