• TÜRKİYE’NİN YAZARLARI BÜYÜKÇEKMECE’DE

    1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri kapsamında gerçekleştirilen imza günleri, Türkiye’nin en önemli yazarlarını okurlarıyla buluşturuyor.

  • Kitap Günleri’nin üçüncü gününde Ayşe Kulin, Atilla Dorsay, Işık Öğütçü ve Sacide Bolcan gibi önemli yazarlar okurları için kitaplarını imzaladı.

    Kültür ve sanatla yoğrulan bir etkinlik

    2-8 Ekim tarihleri arasında devam eden 1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’ne kitapseverlerin ve yazarların ilgisi gün geçtikçe daha da artıyor. 22 yayınevi, 8 sahaf ve 1 taş plak koleksiyoncusunun katımıyla gerçekleşen kitap günleri, imza günleri, söyleşiler, müzik dinletileri ve dans gösteri ile kültür ve sanatın yoğrulduğu bir etkinliğe dönüşüyor.

    Atilla Dorsay’ın söyleşisi büyük ilgi gördü

    1. Büyükçekmece Kitap Günleri’nin üçünce gününde sevilen yazarlar Ayşe Kulin, Atilla Dorsay,  Işık Öğütçü, Sacide Bolcan, Gülfer Ceylan Güreş, Cemal Nalcı, Ömer Güngör, Salih Koç, Nihayet Yıldırım, Seher Zerrin Aktaş ve Sehat Yabancı okurları ile buluşarak kitaplarını imzaladı. Aynı gün içinde sinema eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay kitapseverlerle, “Gerçeklerin ve Hayallerin Sanatı Sinema” konulu söyleşide bir araya geldi. Tarihçi ve yazar Sacide Bolcan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Dorsay, sinema üzerine yazdığı kitapların içeriklerini ve sinemanın usta isimleriyle yaptığı söyleşileri dinleyenlerle paylaştı.

    Ayşe Kulin: Çok etkilendim, heyecan duydum

    1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri tüm coşkusuyla devam ederken yazar, yayınevi ve okurlarda gerçekleştirilen etkinliklerden son derece memnun.

    Işık Öğütçü: Hem babam Orhan Kemal’in kitaplarını anlatıyorum, hem de üstatla ilgili çıkartmış olduğum kitapların okuyucu ile buluşmasını sağlıyorum. Orhan Kemal, Türk edebiyatının zaten çok önemli bir ismi. Büyükçekmece’de onun kitaplarıyla birlikte okurla buluşmak beni çok mutlu ediyor.

    Ayşe Kulin: Bir belediyenin bu tür bir kültür etkinliği yapmış olması özellikle de bir yazar olarak beni çok etkiledi, heyecanlandırdı. Kitap şeklinde yapılmış dekorları gördüm, çok hoşuma gitti. İçi de son derece aydınlık ve davet edici.  Büyükçekmece Belediyesi’ne şükran borçluyum. Çok teşekkür ediyorum böyle bir günde beni buradaki okurlarla buluşturabilmiş olduğu için.

    Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan: Tarihçilik mesleği eskiden kalan tüm olayların günümüze aktarılması konusunda bir misyon yüklediği için bunun yazmadan yapılamayacağı inancına birkaç yıl önce kavuştum. Çünkü yazdığınız şeyler nesiller boyu aktarılma olanağı elde ediyor. Bu mesleği icra ederken birçok öğrenci ile buluştum. Yıllarca üniversitelerde hocalık yaptım. Ama görüyorum ki yazarak ulaştığım insanlardan çok daha canlı tepkiler alabiliyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir