• 5 ay sonra mutlu son! Avcılar’ın imar planları İBB meclisinden geçti

    Avcılar’da yaşayan binlerce insanın hayatını kurtaracak İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

  • 26 Eylül’de gerçekleşen depremin hemen ardından süratle Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilerek İBB Meclisine gönderilen İmar Plan Notu Değişikliği bugünkü meclis toplantısında Kabul edildi.

    Avcılar’da on binlerce vatandaşı ilgilendiren ve ömrünü tamamlamış riski binaların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan İmar Plan Değişikliği Notu, 6 aydır İBB Meclisi’nde bekletilmekteydi.

    Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin Avcılar için aylardır verdiği güvenli konut ve rantsız imar mücadelesi nihayet olumlu sonuçlandı ve İmar Plan Notu değişikliği İBB Meclisi’nden onay aldı.

    Hançerli’den İBB Meclisi’ne Teşekkür

    Her fırsatta mecliste gündem dışı söz alarak Avcılar için vakit kalmadığının altını çizen, konunun takipçisi olmak adına 16 Ocak itibari ile İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda oturma eylemine başlayan ve son olarak depremle mücadele kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen Hançerli, “Bugün meclis çok önemli bir karar aldı. Her bir meclis üyesi arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

    12 Mart tarihli İBB Meclis oturumunda söz alan Hançerli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

    İyi Bir Başlangıç. Yolumuz Açık olsun”

    Bugün meclis çok önemli bir karar aldı. Her bir meclis üyesi arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda yaklaşık 6 aydır süren bir süreçten geçtik. Avcılar halkı için birlikte bir çalışma yürüttük. Avcılar halkının önemli bir sorunu olan plan notu değişikliğini Avcılar Belediye Meclisi gibi oy birliği ile geçirdikleri için Grup Başkan Vekili Başkanlarımıza, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, İmar ve Şehircilik Komisyonu’ndaki tüm üyelerimize ve tüm meclise ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

    Avcılar’da kentsel dönüşüm için, yenilenme için ve adalet için çok önemli bir karar. İyi bir başlangıç. İBB Meclisi’ni kutluyorum. Gazamız mübarek olsun. Yolumuz açık olsun.

    Turan Hançerli, Avcılar’ın dönüşümü için göreve geldiği günden beri kentsel dönüşüm için hazırlık yaptığını, bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hareketini başlatacağının altını çizdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir