• 6. KİTAP FUARI’NA REKOR KATILIM!

    Hayata geçirdiği etkinliklerle Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Üsküdar 6. Kitap Fuarı, alanında lider 120 yayınevi ve marka, 250 yazar ve 200 bin rekor ziyaretçinin katılımıyla adeta bir edebiyat şölenine dönüştü.

  • 9 gün boyunca 2 bin metrekarelik alanda gerçekleşen 350 söyleşi ve imza günü aracılığıyla da İstanbulluları kültür ve edebiyat dolu bir yolculuğa çıkardı. 200 bin rekor ziyaretçi ağırlayan fuarda düzenlenen imza günlerinde, katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdu.

    Onur Konuğu, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Onur Yazarı Teoman Duralı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in katılımıyla 8 Şubat tarihinde açılışı yapılan fuara, İstanbul’un her bölgesinden yoğun bir ziyaretçi akını gerçekleşti. Her kesimden katılımcıları, 2 bin metrekarelik alanda bir araya getiren fuar, bu yönüyle Üsküdar Belediyesi’nin her insana dokunan, kapsayıcı yönünü bir kez daha vurguladı.

    Her sene geleneksel olarak düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı’nın, yayıncılığın en seçkin aktörlerini okurlarla buluşturduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

    Hilmi Türkmen: “Üsküdar Belediyesi olarak gelenekler zincirimize bir halka olarak eklenen Üsküdar Kitap Fuarı ile bu sene İstanbul’un her noktasından 200 bin ziyaretçiyi, yayıncılığın en seçkin aktörleri ile bir araya getirdik. Rekor bir katılımla düzenlenen fuarımızda, 9 gün boyunca alanında lider 120 yayınevi, 250 yazarın katılımıyla 350 söyleşi ve imza günü düzenledik. Türkiye’de özellikle genç nesil tarafından kitabın okunmasını, yeni kitapların yazılmasını, kitaba erişimi her zaman yeni çözümlerle kolaylaştırmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz fuarımız, bizim en önemli projelerimizden biri! Üsküdar Belediyesi olarak her çocuğun elinde bir kitap görmek istiyoruz. Onların okuduğu her kitap, Türkiye’nin geleceğine yapılabilecek en değerli yatırımdır. Kitap fuarlarımız, Üsküdar Belediyesi olarak geleceğe yatırım misyonumuzun bir yansımasıdır. ‘’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir