Yeşilay, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili büyük ölçüde etkileyen iki büyük afet sonrası; travmaları azaltmak amacıyla deprem bölgelerindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 103 yıldır toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak için hizmet veren, bilimsel metotlar kullanarak alkol, tütün, madde, kumar, teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele eden Yeşilay; “Depremden Etkilenen Çocuklara Psikososyal Destek Projesi” kapsamında Albayrak Grubu şirketlerinden TÜMOSAN ile el ele verdi.
Depremin ilk anından itibaren arama kurtarma, iş makinası, gıda, giyim gibi yardımlarıyla binlerce kişinin yanında olan Albayrak Grubu, 1.050 adetlik konteyner kentini; Hatay Kırıkhan ve Gaziantep Nurdağı’nda kurdu. Şimdi de Albayrak Grubu markalarından TÜMOSAN ve Yeşilay’ın birlikte gerçekleştirdiği bu proje kapsamında depremden etkilenen daha çok insana ulaşılması hedefleniyor.
Oyunlar, fiziksel aktiviteler ve etkinlikler ile çocukların kendilerini ifade ederek kaygılarının azalmasına destek olunmasını ve sosyalleşmesini amaçlayan projede; gelişim psikologları, klinik psikologlar, pedagoglar ve eğitmenlerin yanı sıra Genç Yeşilaylılar da görev alıyor. Çocukların uzmanlar eşliğinde arkadaşlarıyla sosyalleşip deprem psikolojisinden çıkmasını amaçlayan Depremden Etkilenen Çocuklara Psikososyal Destek Projesi kapsamında çalışanlar; afet bölgelerinde oluşturulan çadır/konteyner kentler ile kırsaldaki köylerde hizmet verecek.
Film gösterimlerinden kutu oyunlarına yaş gruplarına özel aktiviteler!
28 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da çocuklara ve gençlere yönelik psikososyal destek çalışmalarının sunulacağı “Benim Kulübüm Yeşilay Tırı”nda 4-7, 8-13 ve 14-18 yaş grupları için farklı etkinlikler yer alıyor.
Programda film gösteriminden hikâye ve resim çalışmalarına, kutu ve kart istasyonlarından spor aktivitelerine kadar birçok etkinliğe yer veriliyor. Çocuk ve gençlerin akranlarıyla iletişim ve etkileşimini artıracak projede, depremden etkilenen çocukların duygularını ifade edebilecekleri alanlar da oluşturuluyor. Afetten dolayı yaşanan travmanın etkisinin azaltılması, yaşanan sürece uyum sorunlarının çözülmesi ve kişisel gelişimin artırılması hedefiyle düzenlenen programlarda çocukların tasarım yapmaları ve serbest etkinlikler gerçekleştirmeleri de sağlanıyor.