18 Ekim 2024

Volkan Yılmaz: Silivri yat limanına kavuşacak

Volkan Yılmaz: Silivri yat limanına kavuşacak

CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, “Bütçe bir yol haritasıdır, tahmindir, yol göstericidir. Ama siz bu bütçeyle göreve geldiğiniz günden bu yana ilçemizin hangi yöne gideceği, gelecekte hangi vizyonla bu coğrafyada yer alacağı konusunda hiçbir çalışma yapmadınız. Silivri’nin sosyal, kültürel düzeyinin yükseltilmesi için hiçbir çalışmanın içinde olmadınız. Silivri’de planlı imarlar yapılıyor. Gençlerle ilgili çalışma yapmıyorsunuz. Tarımda İstanbul Büyükşehir Belediyesini (İBB) taklit edip, sadece bina yapıyorsunuz. Göreve geldiğinizde marina vaat ettiniz ama yapmadınız” dedi.

“İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE BÜTÇE AÇIĞI VERMİŞSİNİZ”

Meclis toplantısında Yıldız’ın sözlerini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “2018 yılında devraldığımız yatırım bütçesi devasa bir şekilde büyüyor. 2024 yatırım bütçesi 2018 yılından nereye geldiğimizin en büyük göstergesidir. Yatırım demek Silivri’ye hizmet demektir. 3 milyar TL’lik 2024 bütçesinin içerisinde yüzde 40 oranında yatırım bütçesi var. Eski dönemlerde ve bizim dönemimizde gerçekleşen bütçe gerçekleşme oranlarını aktarmak istiyorum. 2014 yılında sadece yüzde 61’ini gerçekleştirmişsiniz. 2015 yılında yüzde 68, 2016 yılında ise yüzde 71 oranında gerçekleştirmişsiniz. Göreve geldiğimiz 2020 yılında ise biz yüzde 88, 2021 yılında yüzde 122 ve 2022 yılında da yüzde 106 oranında gerçekleştirmişiz. Bütçe fazlası verip hiç borçlanmadan belediye yönetimini devam ettirmişiz. Bir de sizin döneminizdeki tablolara bakalım. 2016 yılında yüzde 7 ile bütçe açığı vermişsiniz. 2017 yılında yüzde 15, 2018’de de yüzde 14 oranıyla bütçe açığı vermişsiniz. Borçlanmışsınız ve borç yükü biriktirmişsiniz. İstikrarlı bir şekilde bütçe açığı vermişsiniz. 2019 yılında sizin yaptığınız ve ilk 3 ayını sizin yönettiğiniz bir bütçede 9 ay gibi bir sürede yüzde 1 açıkla, denk bütçeyle yılı kapatmışız. 2020 de yüzde 11, 2021’de yüzde 25, 2022’de yüzde 8 bütçe fazlası vererek şehrimizin iki yakasını bir araya getirmişiz. Şimdi bütün bunları yapan bir belediye başkanına ve belediye yönetimine, bu yapılanları görmezden gelerek algı yapma peşindesiniz” diye konuştu.

“SİLİVRİ YAT LİMANINA KAVUŞACAK”

Açıklamalarını sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, “Planlı Silivri eleştirisinde bulunup kişiye özel imar planı yaptığımızı söylediler. Plan değişikliği yapma merci İBB’dir. Silivri Belediyesi olarak bizim bir plan yapma, kişiye özel imar hakkı yükseltme gibi bir durumumuz yok. Niye iftira ediyorsunuz? Silivri’de yaşayan hemşerilerimizle bir araya geldiğimde biz Silivri’de yapılan hizmetlerin hepsini görüyoruz. Bu hizmetlerde emeği geçen arkadaşlarımızı takdir etmekle beraber onların yanındayız diyorlar. Sadece bina yapıyorsunuz diye eleştirenlerin Gümüşyaka’da 4 derslikli kreşi bitiremediklerini gördük. Yakın zamanda 5 hekimli sağlık ocağını Fatih Mahallesi’nde bitireceğiz. Bizim 4-5 ayda yaptığımız işleri İBB 4,5 yılda bitiremiyor. Gümüşyaka’da bir balıkçı barınağı sözümüz yok. Sanki bir söz vermişiz, bu sözü yerine getirmemişiz gibi konuşuluyor. Biz Gümüşyaka’daki balıkçı esnafından gelen talepler doğrultusunda bir çalışma başlattık. Orada keşifler yapıldı ve bir balıkçı kooperatifinin kurulması için çalışmalar başlayacağı ifade edildi. Yat limanı konusuna gelince eğer İBB Başkanlığını Binali Yıldırım Bey kazansaydı onunla ortak vaatlerimizdendi. Vaadimiz olmamasına rağmen yine de bütün izinler ve ÇED raporları bitti. Önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı marifetiyle Silivri’ye yakışan bir yat limanı Silivri’ye hediye edilecek” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir