19 Eylül 2024

Bora Balcıoğlu: Bu yanlıştan hemen dönün

Silivri Ali Paşa'da bulunan 100 dönüm mera arazisinin imara açılmasına Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tepki gösterdi. Konuyla ilgili gerekli yerlere itirazımı yaptık diyen Balcıoğlu dava açtıklarını belirtti.

Bora Balcıoğlu: Bu yanlıştan hemen dönün

Silivri’de bulunan 100 dönüm mera arazisinin imara açılması tepkilere neden oldu. Gazeteci Hakan Eser’e özel açıklamarda bulunan Balcıoğlu, “Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.

İTİRAZ ETİK DAVA AÇTIK

Konuyla ilgili çalışma başlattık diyen Balcıoğlu: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burayı tarım alanından çıkartıp imara açıyor. Burası bir mera. Ali Paşa merası. Yanında da hiçbir şekilde yapılaşma yok. Tamamen tarım arazisi. Biz de burada diyoruz. Tarımı koruyacağız, muhafazı olacağız. Bölgedeki topraklarımıza sahip çıkacağız. Bir kişiye özel bir plan yapılmış. Bunu duyduktan sonra biz her yerden itirazımızı yaptık. Gerek meclis üyelerimiz, gerek biz belediye olarak da dava da açtık. Mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Fakat bakanlık bizim itirazımızı reddetmiş ve planı onaylamış. Biz de burada bir kamuoyu yoklaması yaptık. Ben bütün inşaat mühendislerine, harita teknikerlerine, muhtarlara, STKlara, hepsine dedim ki bize lütfen yardım edin. Sesimizi duyuralım. Bu yanlıştan bir an önce dönülsün. Çünkü aynısı Kavaklı’da da yapıldı. Orada da 172 dönüm bir arazimiz vardı. Üniversite alanı. Güreş alanı. Futbol sahası. Tek gecede Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bir gecede sanayi alanına imara açıldı. Burada da biz sesimizi yükselttik ve ben orada geçen dönem Büyükşehir Meclis üyesiydim. Cumhurbaşkanlığı makamına dava açtım. Davamız devam ediyor. Yani şahsına değil, Cumhurbaşkanlığı yanlış bilgilendirildiğini, bunun doğru olmadığını, bakın burasının fonksiyonları farklı yerler diye bir dava açtık ve şu anda 4 yıldan bu yana o inşaat durmuş vaziyette. O binanın tekrar Sanayi Bakanlığı’na devredildiğini duydum. Ve ben diyorum ki aynı fonksiyonlarıyla bize devredin. Yani hepimizin ortak malı olan, sizin ortak değeri olan yeri bize verin. Hazır bina var. Buradan sesleniyorum. Gelsinler oraya bir üniversite yapsınlar. Üniversite alanına üniversite yapsınlar diye sesleniyorum. Ali Paşa merasıda aynı şekilde. Doğru bir adım atılmıyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir