19 Eylül 2024

Mimar Sinan Eğitim Kurumları Matematik Festivali’ne ev sahipliği yaptı

Mimar Sinan Eğitim Kurumları Matematik Festivali’ne ev sahipliği yaptı

Bölgede ilk ve tek olarak ücretsiz düzenlenen Matematik Festivali’nde öğrenciler matematiği deney ve deneye dayalı yaptıkları etkinliklerle anlattı. Atölyeler, film gösterileri, sergiler, matematik kitaplarının yer aldığı stantlarla her yaşta kişinin matematiğin renkli dünyasını keşfetmesi sağlandı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Eğitim Kurumları Matematik Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Say, Yazar Ahmet Doğan ve Nesin Vakfı Müdürü Süleyman Cihangiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı festivale çok sayıda öğrenci katıldı.

MERAK ÖĞRENMENİN ÇOK TEMEL UNSURLARINDAN BİRİDİR

Festivale konuşmacı olarak katılan Ahmet Doğan öğrencilere matematiğinin bakış açısını anlattı. Öğrenmenin çocuk yaşta başladığının altını çizen Doğan: “Öğrenmeye çocukluk döneminden başlanıyor. Çocukluk döneminden sonra bu öğrenme yerini meraka bırakıyor. Merak öğrenmenin çok temel unsurlarından bir tanesi. Bunun süreside yok. O yaşta biten bir duygu değil. Birinin matematiği ve genel olarak öğrenmenin bir tanesi. Bunu yok ettiğiniz zaman öğrenmeyi bitirirsiniz” dedi.

MATEMATİK KÖYÜ FİKRİ AZİZ NESİN’E AİTTİ

Şirince’de kurdukları ‘Matematik Köyü’nü’ Büyükçekmece Mimar Sinan Eğitim Kurumları  öğrencilerine anlatan Nesin Vakfı Müdürü Süleyman Cihangiroğlu ise ‘Matematik Köyü’nün’ 17 bin öğrenciye hizmet edebilecek kapasitede olduğunu belirtti. Cihangiroğlu: “Matematik Köyü Fikri Aziz Nesin’e aitti. Oğlu Ali Nesin’e bıraktığı bir vasiyetti. Ali Nesin bu vasiyeti yerine getirdi. Bağışçılar sayesinde Matematik Köyü kuruldu. Öğretmenlerimiz hiç bir ücret almadan burada öğrencilerimize ders veriyor” dedi. Aziz Nesin’in 300’e ait takma isminin de olduğunu belirten Cihangiroğlu bir çok gazetede takma isimlerle yazı yazdığını belirtti.

HER MÜHENDİSLİĞİN ALTINDA MATEMATİK VAR

Büyükçekmece Mimar Sinan Eğitim Kurumları Matematik Festivali’nde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Say ise yapay zekayı anlattı. Matematikçilerin yapay zekayı başlattığını belirten Say: “Her mühendisliğin altında matematik var. Bizim çeşitli fiziksel yada sosyal sistemlerin net, güzel hakkında hesap yapılabilir. Formüllere dökebilmemizi sağlayan o harika dille yapılıyor. İnşaat mühendisliğindede böyle yapılıyor. Kimya mühendisliğindede böyle yapılıyor. Bilgisayar mühendisliğide böyle yapılıyor. Yapay zekada böyle yapılıyor. Hepsinin altında matematik var” var dedi.

29 yıldır bölgede hizmet veren Büyükçekmece Mimar Sinan Eğitim Kurumları anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise son sınıfa kadar tüm kademelerde eğitim veriyor. Her kademenin farklı bir katta olduğu Büyükçekmece Mimar Sinan Eğitim Kurumları yüzmeden, tenise, basketboldan, futbola, kareteden kış okullarına kadar eğitim ve spor anlamında da bölgede tercih edilen kurumlar arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir