Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından tüm imkânlarını seferber eden Beylikdüzü Belediyesi, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla çalışmalarını sürdürüyor. Depremin ardından ilk olarak Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde Beylikdüzü Kaymakamlığı, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve gönüllü vatandaşlar ile bir plan doğrultusunda çalışmalara başlandı. İlk etapta arama kurtarma çalışmalarında görev alacak MAG-AME kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Aynı zamanda “Beylikdüzü Milletimizle Tek Yürek” diyerek yardım duyurusu yapan belediye, iş insanları ve binlerce vatandaşın da desteğiyle Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı’nda toplanan 157 tır yardım malzemesini kara ve deniz yoluyla Hatay’a ulaştırdı. Bölgeye intikal eden 12 kişilik Nefes Arama-Kurtarma ekibi, 46 kişilik Beylikdüzü Belediyesi Afet Destek Ekibi, 91 kişilik MAG-AME arama kurtarma ekibi ve 582 kişilik destek afet gönüllüleri bölgede hummalı bir çalışma yürütüyor.
Bölgede çadır kent ve mutfak kuruldu
Çalışmaların akabinde belediye ekipleri, bölgede ihtiyaç duyulan ve afet bölgesinde zarar gören vatandaşların barınma ihtiyacını giderecek olan çadır kentin kurulumuna başladı. AFAD tarafından İskenderun Limanı’nın karşısında gösterilen 70 dönümlük alana, çadırların yanı sıra 40’ın üzerinde ev tipi konteyner sevk edildi. Çadır kente 4’ü sahra çadırı olmak üzere 1316 adet çadır sevkiyatı gerçekleştirildi. Çadır kentte; mutfak, yemekhane, yaşam konteynerleri ve çadırlara ilave olarak; sanayi tipi jeneratör, aydınlatma, tuvalet, duş, su ve akaryakıt deposu yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak depremden etkilenen çocukların yaşadığı travmanın etkilerini azaltmak için de adım atan Belediye, Gezici Kütüphane ve çocuk oyun grubunu da bölgeye ulaştırıldı.
Motosiklet sürücüleri erişilemeyen yerlere yardım taşıyor
Belediye, deprem bölgesine gönderdiği çadır ve temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak için de çok sayıda aracı bölgeye sevk etti. Aralarında minibüs, otobüs, kamyon, otomobil, kamyonet, lowbet, ekskavatör, beko loder ve vincinde bulunduğu toplam 75 araç bölgeye hareket etti. 8 Şubat Çarşamba günü itibarıyla ise arazi motorları ile erişilemeyen noktalara hızla yardım ulaştırmak üzere yaklaşık 250 motorcu bölgeye yönlendirildi. Aynı zamanda koordinasyon merkezinde lojistik destek için 20 kişilik ekip ve 5 tam donanımla arazi aracıyla Beylikdüzü Offroad Spor Kulübü de yola çıktı.
Başkan Çalık deprem bölgesinde
Çalışmaları yerinde koordine etmek için Hatay İskenderun’a giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, depremden etkilenen vatandaşların acısını paylaştı. Bölgede devam eden çalışmaları inceleyen Çalık, “Tırlarımız, çadırlarımız, konteynerlarımız, mutfağımız, gezici kütüphanemiz ve çocuk oyun alanlarımız bölgeye güvenli bir şekilde ulaştı. Şimdi tüm çalışmalarımızı yerinde koordine etmek için Hatay İskenderun’dayım. Ekiplerimiz, bölgedeki temiz su, duş ve tuvalet ihtiyaçlarının sağlıklı ve hijyenik şekilde karşılanabilmesi için çadır kentimizdeki alt yapı çalışmalarını tamamlıyor. Beylikdüzü’nden iş insanlarımızın ve komşularımızın bağışlarını da buraya ulaştırdık. Çalışmalara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Biz buradayız, yaraları birlikte saracağız” dedi. Başkan Çalık, gün boyunca Hatay’da çeşitli temaslarda bulunacak.