• AKGÜN: AK PARTİLİ BAŞKANLAR TEDİRGİN

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ulusal ve yerel basın emekçileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

  • Büyükçekmece Albatros Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltıya Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert ve yüze yakın basın mensubu katıldı.

    BU DARBE SIRADAN BİR FETÖ OLAYI DEĞİL

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘Dünyada tek başına kalmış 80 milyonluk bir ülkeyiz. Dışarıdaki emperyalist güçler 15 temmuz darbe girişimiyle ülkemizi bölmek ve parçalamak istediler. Planın içteki ve dıştaki hain taşörönlerle ortaya konulmasına yönelik serv anlaşmasının uygulanmasına yönelik bir plan ve onun harekatıydı. Bunların tamanı Cumhuriyet tarihinden bu yana batı emperyalizmin verdiği kararın uygulanmasıdır. Bu sıradan bir FETÖ olayı değildir. FETÖ ve benzeri hainler bu planını parçalarıdır. Burdan çıkartmamız gereken ders şu, bu Ülkede toplumu kamplara böldüğümüz müddetçe, bu ülkede toplumsal barışı çözemediğimiz müddetçe, bu tehlikenin boyutu artar yükselir. Ben bu ülkede herkesle kucaklaşmak istiyorum. Yolda yürürken başka bir partinin bana hain gözle bakmasını istemiyorum. Ben kimseye bakmam. Bir televizyonun ve gazetenin sadece bir fikri halka diretmesini istemiyorum. Bu ülkeye içerden ve dışardan barış getirmek herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Emperyalist güçlere direnmek için Türkiyede yaşayan halkın üzerindeki zulüm ve bölücülük ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

    BAŞKA PARTİDENİM DİYE KAMYON KAMYON MÜFETTİŞ GÖNDERİYORLAR

    Başkan Akgün konuşmasının devamında: “Ben bir başka partiden belediye başkanı olduğum için bana kamyon dolusu müfettiş göndererek biryere varamazsınız. Bizler müfettişten kaçmayız. Ben müfettişi tercih eden bir belediye başkanımıyım. Müfettiş öğreticidir. Ama şimdi müfettişlik öyle bir ayağa düştü ki gelen memur müfettişe sırtını dönüyor. Sadece bizden değil diye itibarsızlaştırmak için müfettişleri orda tutmak emin olun hiç biri bu ülkenin menfaatine değildir. Bu ülkeye zarar verir. Her yere müfettiş gitsin, bütün belediyeler denetlensin ama sadece bir fikre hizmet ediyor diye başına çullanmayın” dedi.

    AK PARTİLİ BAŞKANLAR TEDİRGİN

    Ak Partili belediye başkanlarının tedirgin olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Belediyeler birliği toplantısındayken, yanıma gelen bir kaç tane Ak Partili belediye başkanı arkadaşımız benim için ibret tablosudur. Bana başkanım sabah kalkıyoruz belediyeyeye gitmek istiyorum ayaklarım geri gidiyor. Kendi partimin içindeki muhalifler dahil bugün alındı, şu gün kovulucak bu stresten nasıl kurtuluruz diye benimle paylaşıyorlar. Bende şunu ifade ediyorum. Siz ve biz halkın seçtiği kişiler olarak son dakikaya kadar halkın bize vermiş olduğu oyun sonuna kadar hakkını vereceğiz. Onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu günlerde geride kalacak. Bu günlerde geçecek. Elinde sonunda akıl ve demokrasi üstün gelir” şeklinde konuştu.

    BAŞKANLARIMIZ KULAKLARINDAN TUTUlUP SOKAĞA ATILIYOR

    14 Şubat’ta Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil edeceğini söyleyen Başkan Akgün: ‘Avrupa izleme komitesinde 14 Şubat’ta konuşacağım. Onlar benim önüme şu menüyü koyacak. 2000 yılından beri her gün demokrasi savunuyorsun. Sizin belediye başkanlarınız kulaklarından tutunup sokağa atılıyor. Görevlerinden uzaklaştırıldılar. Bunlarla ilgili nihayi mahkeme karanını önümüze kaymadığın müddetçe konuşamazsın. Ben ne diyeceğim. Hangi mahkeme kararlarını Avrupa konseyinin önüne koycağım. Demokrasinin zirve yaptığı o kürselerde konuşma hakkım yok vede olmamalıdır” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir