• AKGÜN: BETONKONDU VAHŞİ YAPILAŞMA DÖNEMİNDEYİZ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kumburgaz, Celaliye ve Kamiloba mahallerindeki site yöneticileriyle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi.

  • Bölgenin imar planlarında gelinen son aşama ve yapılacak çalışmalar hakkında site yöneticilerini bilgilendiren Başkan Akgün, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya site sakinlerinin ilgisi yoğun oldu.

    Tecavüzlü alanlar yeniden yapılamayacak

    Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kumburgaz, “Celaliye ve Kamiloba sahilleri yıkılacak” türünden dedikodular üretildiğini belirterek; “Buralar onların söylediği gibi yıkılmıyor. Buralarda binanızı yıktığınız zaman, sitenizi yıktığınız zaman kumun üzerine yapılmış ilave kısım varsa, kıyı kenar çizgisine tecavüzlü kısımlar varsa bunlar yeniden yapılamayacak. Diğer kısımlardaki binanızı yeni planlara göre yeniden yapacaksınız. Devletin, kamunun kumsalına tecavüz etmişseniz, binanızı yıkıp yeniden yaparken o tecavüzlü alanı yapamayacaksınız” ifadesini kullandı.

    “1 nolu görevimiz olacak”

    Kumburgaz’da acil olarak çözülmesi gereken iki önemli sorun olduğunu belirten Başkan Akgün; “Birincisi, Kumburgaz gece pazarının yanında teknik ve bilimsel kurallara aykırı olarak yapılan ve sahilin kötü kokmasına, denizin kullanılamamasına neden olan rıhtım. Hiç yapılmaması gereken lüzumsuz bir iş yapılmıştır. 10 metresini bırakarak denizdeki diğer bütün o rıhtımın ve taşın kaldırılması bir nolu görevimiz olacak. İki nolu işimiz çirkinlik abidesi olan teknik ve bilimsel anlamda son derece çirkin, ölümlere neden olan kazaların yaşandığı geçittir. Bir sayfiye kentini Berlin Duvarı gibi ortadan ikiye ayıran E 5 üzerinde yapılan üst geçidin kaldırılması. Bu gündemimizdedir. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir kez daha bu üst geçitle ilgili önerge vereceğiz bir taraftanda İdare Mahkemesi’nde dava açacağız” dedi.

    “Psikologlara gitme ihtiyacı duyacaklar”

    Büyükçekmece’de yüksek yapılaşmaya izin verilmeyeceğini de belirten Başkan Akgün, şöyle konuştu: “Bu Büyükçekmece halkının yetki vermiş olduğu belediye yönetimin duruşudur. Günümüz maalesef ki betonkondu dönemidir. Betonkondudan kastım vahşi yapılaşmadır. Üst üste betonu yığ ve git. İşte bunun adı betonkondudur. Bir müddet sonra yüksek katlı binalarda ve yüksek katlı binalardan oluşan yerlerde yaşayan vatandaşlarımız psikologlara gitme ihtiyacı duyacaklardır. Ben şehircilik doktoruyum ve ne dediğimi de çok iyi biliyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir