• Akgün, bu sefer Mevlüt Uysal’ı belgelerle yalanladı

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe halkını mezarlık konusunda yanlış bilgilendiren Mevlüt Uysal’ın açıklamalarının siyasi etikle bağdaşmadığını belirterek, belgelerle Uysal’ı yalanladı.

  • Akgün, Uysal’ın vatandaşa yanlış bilgi vermesinin aciziyetin bir göstergesi olduğunu da savundu. Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz mahallesinde ilçe belediyesinin park alanı olarak belirlediği 334 parsel sayılı 16.500 metrekarelik alanı mezarlık alanı kapsamına alan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal’ın vatandaşa yanlış bilgi vermesi tepki çekiyor. Konutların tam ortasında mezarlık alanı olamayacağını ve bunun yanlış bir karar olduğunu savunan çok sayıda vatandaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a tepkili. Uysal’ın yerel seçim öncesinde gelen tepkiler karşısında “Kumburgaz’daki Mezar yerini Büyükçekmece Belediyesi belirledi” şeklindeki açıklamaların gerçek dışı ve acizliğin göstergesi olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mevlüt Uysal’ı belgelerle yalanladı.

    “Uysal, halkın iradesini yok sayıyor”

    12 Mart 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı Mezarlıklar Destek Müdürlüğü tarafından Büyükçekmece Belediyesi’ne gönderilen yazıda: “Bölgedeki mezarlık alanı ihtiyacı dolayısıyla, Büyükçekmece Kumburgaz mahallesi, 334  parselin mezarlık alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliği teklifine dair görüşleriniz hususunda gereğini rica ederim” denildiğini hatırlatan Başkan Akgün şu açıklamayı yaptı; “27 Mart 2018 tarihinde kurum görüşü olarak olumsuz yanıt verdik. Çünkü bu bölge mezarlık olmaya müsait değil. Karşılığında mezarlık alanı olarak Karaağaç Mahallesi’nde, 625 sayılı parseli önerdik. 18 Ocak 2019 tarihli 146 karar nolu meclis kararlarında da görüleceği gibi bizim kurum olarak görüşümüz, Kumburgaz’daki alanının mezarlık için uygun olmadığı yönündedir. Ancak halkın direnmesine karşın, halkın iradesini hiçe sayan, ilçe belediyesinin olumsuz görüş bildirdiği raporu yok sayan zihniyet ,halkın tepkisinden çekindiği için Büyükçekmece Belediyesi’ni hedef göstererek, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir tutum içine girmiştir. Belli ki bu arkadaş Büyükçekmece halkını daha tanıyamamış, belli ki kendi aldığı kararların arkasında duramayacak kadar acz içinde. Büyükçekmece Belediyesi olarak Kumburgaz’da konutların hemen yanı başındaki 16.500 metrekarelik alanın park yeri olarak kalmasında ısrarcıyız. Büyükçekmece halkının da desteğiyle gereken her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir