• AKGÜN GÖZÜNÜ KARARTTI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2017 yılında da çok yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirterek; “Şu an Büyükçekmece’nin pek çok bölgesi şantiyeye döndü. Gözümüzü kararttık, ekonomik şartlarımızı zorlayarak halkımızın beklentilerini karşılayacağız. Bu konuda son derece kararlıyız” diye konuştu.

  • Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleşti.

    “Vatandaşın beklentilerini karşılayacağız”

    Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci toplantısında gündemde yer alan 4 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündemin önemli maddelerinden bir tanesi olan Büyükçekmece Belediyesi’nin 2017 Mali Yılı Bütçesi’ne “Ek Bütçe” yapılması hususu Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi. Ek bütçe konusuna açıklık getiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  2017 yılı bütçesinin gerçekçi bir bütçe olarak hazırlandığının altını çizerek şu açıklamayı yaptı: “2017 yılı bütçesini mümkün olduğu kadar gerçekçi, reel bir bütçe olarak bu meclis getirdik. Ama 2017 yılında çok yoğun bir çalışmaya girdik ve şu an da çok yoğun bir şantiyemiz var. Gözümüzü kararttık, ekonomik şartlarımızı zorlayacağız. Bu nedenle ek bütçeyle beraber 2017 de özellikle yol yapımı, park ve bahçe düzenlemelerinde vatandaşımızın beklentilerini yerine getireceğiz. Bu konuda da son derece kararlıyız.”

    Tarihi Şehir Madalyası

    Gündemde yer alan bir diğer önemli madde de eğitim, kültür, sosyal, spor gibi alanlarda başarı elde edenler ve katkı sağlayan kişi veya tüzel kuruluşların madalya ile ödüllendirilmesiydi. Hukuk Komisyonu ve Temel Haklar Komisyonu’nun müşterek raporu doğrultusunda ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi.  Buna göre, Büyükçekmece Belediyesi’ne ve ilçeye üstün hizmetleri geçen eğitim, spor, dini, sosyal ve kültürel tesisler kazandıran, Büyükçekmece’yi spor, sanat, bilim ve kültür gibi alanlarda ulusal ve uluslararası alanda temsil ederek çeşitli başarılar elde eden sanatçı, sporcu, bilim adamı kişi veya kuruluşlar ile Büyükçekmece Belediyesi’ne şartsız hibe veya yardımlarda bulunan yada Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde sponsor olarak katkı sağlayan özel ve tüzel kişi veya kuruluşlara ödül amaçlı “Tarihi Şehir Madalyası” takdim edilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir