26 Temmuz 2024
  • Akgün: Yatay mimariyle Türkiye’ye örnek oluyoruz

  • Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Abdullahoğlu 24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona gazetecilerin ilgisi de yoğun oldu.

    GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. Aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarımıza da yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Hapishanede çürütülmek istenen gazetecilerin de hak, hukuk, adalet çerçevesi içerisinde bir an önce kalemleriyle, aileleriyle, toplumla ve basın dünyasıyla buluşmalarını diliyorum.”

    GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK

    Büyükçekmece Belediyesi Basın Danışmanı Ümit Ersoy, gazeteciliğin çok meşakkatli ve zor bir meslek olduğuna kendisinin de yaşayarak tanık olduğunu belirterek, “Gazetecinin sadakatle bağlı olması gereken tek makam halktır ilkesini benimsemiş olan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

    YATAY MİMARİYLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYORUZ

    Akgün konuşmasının devamında: “Birinci asli görevimiz benim Belediye Başkanı olarak en büyük görevim. Arkadaşlarımdan beraber de Büyükçekmece halkımızla beraber Büyükçekmece’nin bugünkü konumunu korumak. Büyükçekmece’ye geldiğinizde yatak mimariyi görebiliyorsunuz. Hatta sayın Cumhurbaşkanımız o dönem başbakandı o da Büyükçekmece’yi örnek gösterdi. Bu şehre, bu güzel bölgeye ortaya konulan bir plan disiplinidir. Benden önceki belediye başkanlarının tamamı da bizim belde belediye başkanlarımız, benden önceki Büyükçekmece belediye başkanımız Ali Çebi ve ondan öncekiler hepsine Allah rahmet eylesin. Hepsinin de bu şehrin yüksek katlı olmamasında tuzları vardır. Hepsinden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun. Karaağaca doğru, Ahmediye’ye doğru gittiğiniz akşamları çakallarımızı, tavşanlarımızı, tilkilerimizi, ördeklerimizi 10 gün sonra kuğularımızı, pelikanlarımızı burada ebedi olarak yaşatmak, Büyükçekmece halkının Büyükçekmece’de bu belediyeyi yöneteceklerin asli görevi olmalıdır. Biz görevde olduğumuz süre boyunca şehrin ortasına koca koca gökdelenleri saplamadık, saplamayacağız” dedi.

    2050 VİZYONU’NA 16 ÜNİVERSİTE, 39 BİLİM İNSANI KATKI SAĞLADI

    Büyükçekmece 2050 Vizyonu ile ilgilide bilgi veren Akgün: “Bin 669 katılımcıdan bin 934 farklı görüş, 24 mahallede bin 966 vatandaşla gerçekleştirilen 2050 Büyükçekmece Vizyon Anketi ve 16 farklı üniversiteden 39 bilim insanının katkısıyla farklı ilgi gruplarından 6.318 katılımcının görüş ve önerileri alınarak, 2050 Büyükçekmece Vizyonu şekillendirdik. “Küresel İklim Değişikliği ve Çevre Politikaları”, “Kamusal Mekan ve Kıyı Politikaları”, “Kentsel Dönüşüm, Ulaşım ve Alt Yapı Politikaları”, “Toplumsal Kapsayıcılık ve Katılımcı Yönetim”, “Gençlerin Gözünden Büyükçekmece” başlıklı konulara yer verilen 2 yıllık çalışmanın “Sonuç Bildirgesi” kamuoyu ile paylaştık. Burada insan hakları, hukuk, adalet, çocuk hakkı, kadın hakkı, canlı hakkı var demektir” diye konuştu.

    DEPREM KAPIDA İMAR PLANLARI ORTADA YOK

    Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekliyor. Deprem kapıda. Şimdi elimiz, kolumuz bağlı. Hiçbir planımız için bugüne kadar tek bir şart öne sürmedik. Sürmüyoruz, sürmeyeceğiz. Burada ki vatandaşlarımıza deprem olduğunda bir şey olursa bütün vebal onlarındır” ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir