26 Temmuz 2024
  • American Time Avcılar’da görkemli törenle açıldı

  • American Time Avcılar’da hizmete girdi. Açılışa eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik ve Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan katıldı. Programda konuşan American Time Avcılar şube kurucusu eğitimci Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Günümüzde artık olmazsa olmazımız yabancı dil. Gerek öğretim hayatımızda, gereksede iş hayatımızda yabancı dil bilmek artık zorunlu hale geldi. Biz de American Time olarak yabancı dil öğretimine yeni bir soluk getireceğiz” dedi.

    UZMAN EĞİTMENLER SAYESİNDE KOLAY ÖĞRENİM

    Eğitimci Prof. Dr. Mehmet Çelik American Time Avcılar şubesinin açılışında konuştu. Artık yabancı dil bizim hayatımızın her alanında diyen Çelik: “Kendi alanlarında uzman eğitmenlerimiz ve eğitim materyallerimizle kursiyer – öğrencilerimize yabancı dil öğretme konusunda oldukça iddialıyız. Öğrettikleri yabancı dili anadili olarak öğrenmiş ve bu konuda çok iyi eğitim almış öğretmenlerimizle en kaliteli yabancı dil eğitimini vereceğiz. Biz yedi yıldan beri burada yabancılara Türkçe öğretiyoruz. Yabancılara Türkçe öğretirken, Türklere de yabancı dil öğretebilir miyiz dedik. American Time’da bu konuda bize destek verdi” diye konuştu.

    BURADA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ

    Yabancı dile yeni bir soluk getireceklerini belirten Çelik: “İlerleyen zamanlarda katılanlar, kursiyerler ve veliler görcek biz yabancı dile yeni bir soluk kazandıracağız. Heidegger’in güzel bir sözü vardı der ki: “Dil varlığın evidir. Her şey önce dizde var olur.” Bizim de Türkiye’de maalesef 10 yıldan fazla yabancı dil okuduğumuz halde yabancı dil öğrenemiyoruz. Bütün dillere yabancı kalıyoruz. Biz bunun önündeki engelin nasıl kaldırılacağına dair çok ciddi kafa yorduk. Arkadaşlarımız kendi alanlarında hepsi çok uzman arkadaşlarımız ve o dili konuşan yani öğretecekleri yabancı dili konuşan ve ana dili olan arkadaşlarımız. Bu anlamda burada güzel şeyler olacak. Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

    BURADA İNANMIŞ BİR KADRO VAR

    Açılış töreninde konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: “Eğitim kurumunun resmi açılışı yapmak üzere bir aradayız. Mehmet Çelik kardeşim olduğu için ona karşı benim objektif olmam söz konusu olmaz. Mehmet hoca ailemizi medarı iftiharıdır. Gerçekten çocukluğundan itibaren bu farkıda, fark ettiren bir insandır. Hem akademisyendir hem iyi bir dosttur. Hem iyi bir sohbet üstadıdır. Ben hep şöyle düşünürdüm, Mehmet hoca çok iyi bir öğretim üyesidir. Çok iyi bir eğitimcidir, ama bu ticaret işleri falan Mehmet hocaya göre değil derdim. Fakat Mehmet hoca ticarette de başarılı olduğunu gösterdi. Yani ticaretle eğitimi, ticaretle ilmi birleştirebilen bir insandır. Daha öncede özellikle yurtdışından gelip de Türkiye’de üniversite eğitimi yapmak isteyen gençlere Türkçe öğretme üzerine ihtisas yapmış, yoğunlaşmış bir kurstu. Şimdi Türkiye’nin doğu ve batı arasında da köprü olacak. Ben American Time’ın burada başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü buna inanmış bir kadro var. Burada kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir