• Anadolu’nun lezzetleri Üsküdar’a geldi

  • Binlerce yıldır Anadolu’da kullanılan mutfak aletleri ile Anadolu’nun enfes lezzetlerini aynı anda sunan “Anadolu’nun Binlerce Yılı” canlı yemek sergisi, Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla düzenlenen açılış töreni ile başladı. Başarılı Şef ve Yazar Ömür Akkor, sergi sırasında katılımcıları, Anadolu’nun en eski mutfaklarına uzanan zaman yolculuğuna çıkarmayı sürdürecek. Sergi, İstanbulluları Anadolu’nun yeme- içme kültürü konusunda tüm yönleriyle bilgilendirecek.

    Hilmi Türkmen: “İstanbulluları Anadolu’nun lezzetli bir kültür yolculuğuna çıkıyoruz”

    Anadolu’nun her yönüyle çok zengin ve derin bir kültür mozaiği sunduğunu kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gerçekleştirdikleri etkinlikle Anadolu’nun yaşam tarzının gastronomi ve yemek kültürüne yansımalarını ortaya koyduklarını belirtti. Türkmen, konuşmasında şunları söyledi: “Tarih kitapları aracılığıyla tarihimiz hakkında çok sayda bilgi edinebiliyoruz. Ama yemek kültürümüz sadece bir çorbadan ibaret değil. Bu kültürün arkasında binlerce yıllık bir geçmiş var. Buradan hareketle Şef Ömür Akkor’un öncülüğünde “Anadolu’nun Binlerce Yılı” sergimiz ile tüm İstanbulluları Anadolu’nun lezzetli kültür yolculuğuna çıkıyoruz. Anadolu’nun yemek kültürü konusunda çalışmalarıyla bu konuda öncü adımlar atan şefimiz, yazdığı kitapları, işlettiği mekanları, söyleşileriyle nadide çalışmalar yapıyor. Kendisi sergimizde hem yemek yapacak hem de Anadolu’nun mutfak tarihi hakkında bizi aydınlatacak. Üsküdar olarak biz de bu tür çalışmaların yanında olmaya, yeni alanlar açmaya devam edeceğiz” dedi.

    Ömür Akkor: “Yitirmeye yüz tuttuğumuz lezzetler Üsküdar’da hayat bulacak

    Gastronomi tarihini ve kültürünü kayıt altına aldığı nadide parçaları sergi aracılığıyla tanıtmaktan ve bu kültürün binlerce yıllık geçmişe sahip lezzetlerini gün yüzüne çıkarmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Şef, Yazar Ömür Akkor, “Üsküdar Belediyesi’nin girişimiyle Üsküdar’da başlayan sergimiz ile her kesimden insana ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Üsküdar Belediyesi’nin bu yöndeki girişimi sayesinde Anadolu’nun yitirmeye yüz tutan lezzetleri yeniden hayat bulacak” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir