• Arısoy: Afet koordinasyon merkezini ilk kuran ilçeyiz

  • Her hafta Çarşamba günleri gerçekleşen Başkanla Akşam Çayı Programı vasıtasıyla, Zeytinburnulu vatandaşları mahallelerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, son olarak Beştelsiz Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Deprem gibi yaşanması olası herhangi bir afet durumunda ilçedeki koordinasyon ve özellikle toplanma alanları ile ilgili yapılan hazırlıkların ne aşamada olduğu ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Başkan ArısoyZeytinburnu’nda toplanma alanlarının eksikliği ve olmayışı ile ilgili olarak çok yanlış spekülasyonlar yapıldığına dikkat çekerek, gerçek verileri vatandaşlarla paylaştı.

     “SADECE 2 YILDA 100 BİN METREKARE KAZANDIRDIK”

    “Zeytinburnu’ndaki her boş alan toplanma alanıdır.” diyen Başkan Arısoy konuya şu şekilde açıklık getirdi: “Zeytinburnu’nda kamuya ait her alanı toplanma yeri ilan ettik. Bunun detaylarına belediyemizin tüm yayın organlarından ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda İlçemizde depreme karşı sağlamlaştırılan ve yeni inşa edilen okullarımız, camilerimiz de birer toplanma alanıdır. Sadece son iki yılda Zeytinburnu’muza kazandırdığımız 65 bin metrekarelik Millet Bahçemiz ve 35 Bin metrekarelik Marmaray’ın üstüne inşa edilen Zübeyde Hanım Parkı da bir toplanma alanıdır.”

    “AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ TÜRKİYE’DE İLK KURAN İLÇE BİZİZ”

    Sadece toplanma alanıyla afet yönetimine hazır olunmadığı hatırlatmasında bulunan Başkan Arısoy, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Zeytinburnu Belediyesi afet yönetimi konusunda İstanbul’un başta gelen ilçelerinden bir tanesidir. Bu haklı gurur hepimizindir. Silivri depreminden sonra ilçe düzeyinde Afet Yönetim ve Koordinasyon Merkezi’ni kuran ilk ilçedir. AFAD’dan bile ileri düzeyde donanıma ve ekipmanlara sahip birinci sınıf bir arama kurtarma aracına sahibiz. Ayrıca AFAD’dan gelen büyük ikram tırımız ve kendi imkanlarımızla aldığımız her sabah çorba ikramında bulunan Mobil İkram Aracımız da herhangi bir afet durumunda hizmetimizde olacak.”

    ZEYTİNBURNU’NUN KALBİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM

    Zeytinburnu’nda vatandaşın hizmetinde olacak projelerin gelişim süreci ile ilgili de detaylı bilgiler veren Başkan ArısoyZeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nin arkasındaki üçgen alana inşa edilecek Kongre Merkezi’nin temellerinin Mart ayında atılacağını ve 2024 yılında hizmete açılmasını planladıklarını belirtti. Başkan Arısoy bunula birlikte, proje bitiminde Zeytinburnuluların ilçe dışında yer aramadan kongre toplantı, etkinlik ve çeşitli faaliyetlerini 1.000 kişilik bu alanda rahatlıkla yapabileceği müjdesini de vermiş oldu. Zeytinburnu’nun merkezinin adım adım yeni bir çehreye büründüğünü hep beraber gözlemlediklerini kaydeden Başkan Arısoy, “2 sene sonra şöyle bir baktığımızda, Zeytinburnu’nun tam ortasında, Millet Bahçesi’nin hemen yanında yükselen Millet Camii, Kongre Merkezi, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi, 15 Temmuz Meydanı, Spor Merkezi, Yeni İlçe Emniyet Binası, Belediye, Kaymakamlık ve ikramların tamamen tarafımızdan karşılanacağı Emekliler Kıraathanesi yan yana olacak. Zeytinburnu’nu hep birlikte geliştirerek yenilemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir