• ATATÜRK’Ü DEVRİMLERİNDEN TANIYORUZ

    Tarihçi, yazar ve araştırmacı Sacide Bolcan, Atatürk’ü anlamak için devrimlerine bakılması gerektiğini belirterek; “O’nun kimliğini, cesaretini, ülküsünü, vatan sevgisini, milletine olan güvencini, geleceğe bakışını, çağdaşlığa verdiği gönlünü devrimlerde görüyor ve yaşıyoruz” dedi.

  • Büyükçekmece Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ana Kucağı Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve KADİM El Sanatları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen Atatürk’ü Anlamak İsimli söyleşinin dördüncüsü gerçekleşti.

    Söyleşiye ilgi beklenenin çok üstünde oldu

    Ana Kucağı Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Emine Demirci, KADİM El Sanatları Derneği Başkanı Lütfiye Ercan’ın katılımcıları selamla konuşmalarının ardından tarihçi, yazar ve araştırmacı Sacide Bolcan’ın anlatımıyla “Atatürk’ü Anlamak” konulu söyleşinin dördüncü bölümünü gerçekleşti. Söyleşiye katılım beklenin çok üzerinde oldu.

    “Komutan dehasını devrimlerinde de görebiliyoruz”

    Sacide Bolcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş alanlarında gösterdiği dehayı devrimlerde de gösterdiğini belirterek, “Biz Atatürk’ü devrimlerinde tanıyoruz. O’nun kimliğini, cesaretini, ülküsünü, vatan sevgisini, milletine olan güvencini, geleceğe bakışını, çağdaşlığa verdiği gönlünü devrimlerde görüyor ve yaşıyoruz.

    Atatürk’ün bir komuta dehasıyla yönettiği savaşlar bir yana, onu devrimleri yönüyle de tanımak bizi gelece taşıyacaktır. Biz Atatürk’ü anladığımızı düşündüğümüzde kendi yaşamımıza monte ettiğimiz ilkelerle ilerlemek için hem cesaret bulacağız, hem de bilinç kazanacağız” ifadesini kullandı.

    “Devrimlerin içeriği ve felsefesi çok iyi irdelenmeli”

    Tarihçi ve yazar Sacide Bolcan, Atatürk devrimlerinin başlangıcının özgür ve bağımsız bir devlet olmakla başladığını belirterek şöyle konuştu; “Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı ve halifeliğin kaldırılması. Bunlar siyasi devrimlerdi ve o kadar zor ve sıkıntılı bir süreçti ki, Atatürk komutan olarak savaş meydanlarında gösterdiği dehayı bu alanda da göstermiştir.”

    Atatürk’ün devrimlerini içeriği, felsefesi ve yeni nasıl yaptığı konusunun çok iyi irdelenmesi gerektiğini kaydeden Bolcan,  Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok eğitim konusuna önem verdiğine de dikkat çekti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir