• ATATÜRK’ÜN HAYATINI HERKES BİLMEK ZORUNDA

     Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı, Tarihçi - yazar Sacide Bolcan, "Atatürk'ü Anlamak" konulu söyleşide, Büyükçekmecelilere Atatürk’ün yaşamından az bilinen kesitleri anlattı.

  • Sacide Bolcan, “Atatürk, bir dahiydi. Geometriden tarihe, sanattan askerliğe kadar geniş bir alanda derin bilgi birikimine sahipti. Atatürk’ün en büyük özelliği bilime ve bilgiye verdiği önemdir. Atatürk okumayı, savaşırken bile ihmal etmemiştir” dedi.

    ATATÜRKÇÜ NESİL YETİŞTİRMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

    Anakucağı Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kadının El Emeğini Değerlendirme, Araştırma ve Yaşatma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Büyükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği törende konuşan Bolcan, “Yakın tarihimizi ve Atatürk’ün hayatını herkes bilmek zorunda “dedi.  Atatürk’ün hayatının özellikle ülke ve tüm kamu yöneticilerine örnek oluşturması gerektiğini vurgulayan Bolcan, kadınların da Atatürk’ü anlamaları gerektiğini belirtti. Yeni nesillerin yetiştirilmesinde kadınların rolüne dikkat çeken Bolcan, “aile eğitiminden başlayarak çocukların Atatürkçü nesiller olarak yetiştirilmesi gerekir. Atatürkçü nesil yetiştirmekten asla vazgeçemeyiz” dedi.

    Bolcan, Atatürk’ün bilinen ve bilinmeyen özel yönlerini, ülke yönetiminde, ülkenin geleceğinde, özel yaşamında, sanat dünyasında, dünya politikasındaki yerini etkili bir dille anlattı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir