• ATMACA DERESİ KENT PARKI OLUYOR

    İlçe genelinde bulunan atıl alanları elden geçirerek ıslah edilme sürecini takip eden ve kent parkları haline dönüştüren Beylikdüzü Belediyesi, Atmaca Deresi çevresinde çalışıyor.

  • İSKİ tarafından ıslah işlemi tamamlanan dere ve çevresi için projelendirme sürecini tamamladıklarını belirten Başkan Yardımcısı Vefa Küçükali, “500 metre civarında olan Atmaca Deresi yaklaşık 9 bin metrekare alanı kapsıyor. Çalışmaları yıl sonuna dek tamamlayarak kent parkı olarak ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

    Beylikdüzü Belediyesi, Atmaca Deresi’nde başta Gürpınar Mahallesi olmak üzere tüm ilçenin yararlanabileceği çalışmalarına başladı. Derenin, Ulusal Cadde ve Halide Edip Adıvar Caddesi’nin kesişiminden başlayan kısmında ıslah çalışmalarının İSKİ tarafından tamamlandığını dile getiren Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Vefa Küçükali,  ıslah edilen 500 metre civarındaki dere ve yaklaşık 9 bin metrekare alanın kent parkı olacağını belirtti.

    Ağaçlandırması başlanan alan, proje bitiminde sosyal donatı alanları yaya yolları, oturma alanları, kent estetiğine uygun mobilya ve aydınlatmalarla daha da renklenecek. Tüm çevre düzeni titizlikle sağlanacak olan Atmaca Deresi ve çevresinin sağında ve solunda bulunan iki sokak planlanan köprüyle birbirine bağlanacak. İki sokağın ulaşımını kolaylaştıracak köprü yapımında orada bulunan sitelerle de işbirliği sağlanarak birlikte yol alınacak. Atmaca Deresi çevre çalışmasının yılbaşına kadar tamamlanması öngörülüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir