• AVCILAR’DA ATIKMATİK DÖNEMİ

    Avcılar’da ‘Dünya Çevre Günü’ Avcılar Belediyesinin düzenlediği renkli etkinliklerle kutlandı. Gümüşpala Paşaeli Kent Park’ta gerçekleşen etkinliklere ilginin yoğun olduğu gözlendi.

  • Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, Avcılar Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Çevrekart’ ların ve ‘Atıkmatik’ isimli Geri Dönüşüm cihazlarının tanıtımı yapıldı. Avcılar Belediyesi tarafından vatandaşların kolayca ulaşabileceği, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek ‘Atıkmatik’ ler geri dönüşüme yeni bir boyut kazandırıyor. Vatandaşlar, manyetik kart okuma ve yazma sistemi bulunan ‘Atıkmatik’ lere kişiye özel dağıtılacak olan ‘Çevrekart’larını okuttuktan sonra, attıkları malzemenin cinsine göre puan kazanacaklar. Kazandıkları puanlarla anlaşmalı yerlerden maddi durumu yetersiz öğrenciler için kırtasiye malzemeleri ya da sokak hayvanları için mama alımı yapabilecekler.

    DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ AVCILAR’DA SANATLA KUTLANDI

    Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleşen etkinliklere Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda Avcılarlı vatandaş katıldı. ‘Ben Çöp Değilim’ isimli tiyatro oyunu ile sanat dolu bir gün geçiren Avcılarlı vatandaşlar, Atık Pil Toplama Yarışmasında ilk 3’ e giren okulların hazırladığı gösterilerle doyasıya eğlendi. Yarışmada en fazla pil toplayan Yurdagül Anaokulu öğrencileri atık malzemelerin dönüştürülmesi ile elde edilen kıyafetlerle defile sergiledi. İlkokul kategorisinde 1. olan Toki Salih Şükriye Yoluç İ.Ö.O. öğrencilerinden oluşan Çevre Korosu mini bir konser verirken, 3. olan Cihangir Ortaokulu öğrencileri de çevre şiiri okudu. Dereceye giren okullara trambolin, masa tenisi ve tablet hediye edildi.

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmasında; “ Sürdürülebilir çevre politikalarını benimsemiş, ekolojik değerleri gözeten ve bu konuda sosyal projelerle toplumda farkındalık yaratan bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin projeler, çevre temizliği, evsel atıkların geri dönüşümü, atık bertaraf yöntemlerinde çevreci yaklaşımlar izleyerek, Avcılar halkının en iyi hizmeti alması ve daha güzel bir çevrede yaşaması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ” dedi.

    3

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir