26 Temmuz 2024
  • Avcılar’da Ekrem İmamoğlu rüzgarı

  • İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara ile birlikte ilçe turu yaptı. Vatandaşlar, İmamoğlu ve Çaykara’nın içinde olduğu seçim otobüsünü yol boyunca sık sık durdurarak, sevgi gösterilerinde bulundu. Firuzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı üyesi vatandaşlarla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, CHP Parti Meclisi üyesi Mahir Yüksel ve Cem Aydın eşliğinde bir araya gelen İmamoğlu, Hançerli ve Çaykara, mülkiyet sorunu yaşayan yurttaşlara hitap etti. İmamoğlu, Çaykara ve Hançerli’nin Avcılar’daki son adresi, Merkez Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşması oldu.

    CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de halk buluşmasında İmamoğlu, Çaykara ve Hançerli’ye eşlik etti.

    “BİZİM MEYDANLARIMIZ AİLE MEYDANI”

    “Bizim meydanlarımız aile meydanı” diyen İmamoğlu, buluşmada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

    “Bizim meydanlarımızda o parti, bu parti yok. Bizim meydanlarımızda sevgi var. Bizim meydanlarımızda saygı var. Bizim meydanlarımızda kalbi güzel insanlar var. Bizim meydanlarımızda oy veren, vermeyen yok; herkes var. Bizim meydanlarımız, gönlünde kötülük olanın bile kalbine iyilik getirecek. Eğer kalbini buz bağlamışsa, bizim kalbimizdeki güzellikler o buzları eritecek, göreceksiniz. Biz bunu hep birlikte daha önce başardık, öyle değil mi? İyilik kazandı, öyle değil mi? Sizlere kurban olurum. Dualarınız sayesinde dimdik ayaktayız. Allah hepinizden razı olsun. Bu duygularla burada olduğunuz için, her birinize minnet duyuyorum. Beni bu şehre belediye başkanı yapan, Atatürk Cumhuriyeti’ne minnet duyuyorum.  Beni bir köyden alıp, buraya getiren, bu makama yükselten, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleridir. Hepimizin borcu var. Biz, o borcu ödeyeceğiz. Çocuklarımıza layık olacağız. Gençlerimize layık olacağız. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirerek hep birlikte yolumuza devam edeceğiz.”

    “BENİM ARKAMDA 16 MİLYON VAR”

    “Bakın; biz burada çok güzel işler yaptık. Başkanım da biliyor. Şu Marmara Caddesi’ni pırlanta gibi yaptık. Namık Kemal Caddesi, Reşitpaşa Caddesi ve buradaki bir kısım sokakları, bu kapsamda yeniledik. İstanbul’un her ilçesine Kent Lokantası açacağız. Yine Enstitü İstanbul İSMEK. Kreş açtık 3 tane. 300’e yakın çocuğumuz eğitim görüyor. Bizden önce kreş var mıydı bu şehirde? Yok. Sayısı kaçtı sıfır, sıfır. Yurt var mıydı? Hayır. Sayısı kaçtı? Sıfır. Bunların notu da sıfır, onu söyleyeyim size. Biz, icraatçıyız kardeşim, biz kalkınmacıyız. Bunlar tembelleşmişti. 2019 yılında seçimi biz kazanınca ne yaptılar? Seçimi elimizden almaya kalktılar öyle değil mi? 6 Mayıs’ta, seçimi iptal ettikten sonra, hep birlikte bunlara demokrasi dersini verdik mi? Biz bunlara demokrasi dersi verdikten sonra ne yaptılar? Hakkımızda dava açtılar. Hapis cezası vermeye kalktılar. Siyasi yasak koymaya çalışıyorlar. Soruşturma koydular, onu yaptılar, bunu yaptılar. Beni, hem de beni yıldıracaklar. Ben yılmam kardeşim. Ben adamı yıldırırım, Diyorlar ki senin arkanda kim var? Benim arkamda… Bak kızım dedi ki ‘Ben varım.’ Benim arkamda 16 milyon var.”

    “TURAN HANÇERLİ YAKIŞANI YAPTI, HERKESİ YAKIŞANI YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

    “Milletçe, çok güzel işleri Avcılar’a, İstanbul’a hep birlikte üreteceğiz. Utku Caner Çaykara, benim genç, pırlanta, mühendis arkadaşım, kardeşim. Utku Caner Çaykara’yla çok güzel bir dönemi, hep birlikte var edeceğiz. Biz, Turan Hançerli dostumla, çok güzel bir çalışma yaptık ve çok güzel başarılara imza attık. Şimdi Turan Hançerli Başkanımızla yine yan yana, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz onu bu dönem ya sağımda ya solumda. Hep bir arada olacağız İstanbul için gayret içinde olacağız. Onun bu kadirşinaslığını, partili duruşunu, yoldaşlığını alkışlıyorum. Yakışanı yapıyor. Yakışanı yapmaya herkesi, davet ediyorum. Utku Caner Çaykara kardeşimin çok başarılı olacağını yürekten inanıyorum. Sevgili kardeşim, İl Başkanım, değerli dostum Özgür Çelik’e de hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. İlçe Başkanıma, burada yarattığı iş birliği ortamı için teşekkür ediyorum. Hep birlikte coşmaya hazır mıyız? Her şey çok güzel olacak. Tam yol ileri”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir