• Bakan Koca açıkladı! Vaka sayısı 5’e yükseldi

    Coronavirüsü Bilim Kurulu sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan açıklamalarda bulunuyor. Koca, ilk vakayla temas içinde 3 yeni vakanın daha tespit edildiğini duyurarak, Türkiye'de vaka sayısının 5'e çıktığını duyurdu.

  • Corona virüsü nedeniyle karantina altına alınan 2 vakayla temas içinde olan 3 yeni vakanın daha tespit edildiğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

    * İki vaka belli sınırlar içinde. Tedirgin olmamalıyız, sağduyulu olmalıyız.

    * Yeni vaka çemberin içinde yer almaktadır. Olası temasların tespiti mümkün değildir.

    * Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri dışında sadece bir kişiye izin verilecek. İlaçlarını raporla alan hastalarımız, süre dolduğunda ilacını doğrudan alabilecek.

    *Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılacak. Bu karar hakkında genelge de yayımlanacak.

    * Bilimsel, açık ya da kapalı toplantıları erteliyoruz.

    * Alo 184’ü Corona Danışma Hattı’na çevirdik.

    * 16 Mart’tan itibaren okulların tatil edildiğini biliyorsunuz. 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim yöntemi kullanılacak. Üniversitelerimiz 3 hafta tatil olacak. Spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını biliyorsunuz.

    * Dün bir genelgeyle kamu görevlilerinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkışlarını yasakladık. Yurt dışından dönenlere 14 gün kuralı uygulandığını biliyorsunuz. Sağlık kuruluşlarımızdan 14 günlük bir rapor alınabilir. Bugün yayınlanan yeni karara göre, yurt dışından gelenlerin 14 gün izinli sayılmaları gerektiğine ilişkin bir karar çıkmış oldu.

    Baştan beri yurt dışı gidiş gelişleri konusunda ısrarlı uyarılarımız oldu. Yurt dışına kesinlikle çıkmamalarını söylüyoruz. Yurt dışında olanların ise dönmelerinde ısrarcı olmalarını yanlış buluyoruz. Kendilerini koruma altına almalarını öneriyoruz. Evlerini, yaşadığı yerleri koruma altına almalıdırlar.

    * Daha önce 5 ülkeye uçuş yasağı koyduk. İran, İtalya, Irak, Güney Kore ve Çin şeklindeydi. Şimdi 9 tane daha ülkeye yasak koyduk. Dünkü toplantıda karar aldık. Hangi ülkelerin olması gerektiği bugün şekillendiği bir yasağı özellikle buradan söylemek istiyorum. Dünyadaki ve Avrupa’daki seyri görerek dinamik bir yapıyla alabileceğimiz kararları zaten gündeme taşımış oluruz.

    * Ayrıca dünya bizim aldığımız ve tamamını saymadığımız tedbirleri alıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir