• BARIŞ TÜRK TV GELİYOR

    Engin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin'in sahibi olduğu Barış Türk TV yenilenen kadrosu, stüdyosu  ve ekipmanları ile  yayın hayatına 'merhaba' diyecek.

  • Kanalın lansmanında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin, “İsmimiz gibi barıştan yana olacak, herkesi kucaklayacak bir televizyonculuk yapacağız” dedi

    15 Temmuz sonrası yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan ‘Barış TV’, 21 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasında yeni yayın dönemine girmeye hazırlanıyor. ‘Barış Türk Tv’ ismiyle yeni yayın dönemine girecek olan kanalın lanmasını, Beylikdüzü Hilton Garden Otel’de geniş bir katılımla birlikte yapıldı. Ünlü sanatçılar Emrah Mahzuni, Taner Özdemir ve medya dünyasından çok sayıda ismin katıldığı toplantıya Engin Gayrimenkul ve Barış Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin ev sahipliği yaptı. Medya dünyasında şimdiye kadar çok mesafe kat ettiklerini ve bundan sonra da aynı doğrultuda ilerlemeyi hedeflediklerini belirten Engin, Barış Türk TV’nin herkesi kucaklayan ve toplumun tüm kesimine hitap eden bir yayıncılık yapacağını söyledi.

    “Kanalımızın ismi gibi barıştan yana olacağız”

    Yeni yayın dönemine 21 Kasım ya da 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacaklarının müjdesini veren Üzeyir Engin, 15 Temmuz sonrası ‘Barış TV’nin kapatılmasıyla birlikte yaşadıkları şoku da anlattı. Kendilerinin FETÖ ya da herhangi bir örgütle ilişkilendirilmelerinin mümkün olamayacağını anlatan Engin, her zaman bu ülkeyi yaşatan değerlerden yana olduklarına vurgu yaptı. Kanalın banttan yayınlanan bir program nedeniyle KHK kapsamında kapatıldığını öğrendiklerini anlatan Engin, “Biz bunu ilk öğrendiğimizde ciddi bir şok yaşadık” dedi. Artık yeni bir sayfa açtıklarını ve herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan yeni yayın dönemine gireceklerini de belirten Engin, “Herkesi kucaklayan bir televizyonculuk yapacağız. Bir defa bizim kanalımızın ismi güzel. Kanalımızın ismi gibi barıştan yana olacağız, barışa yönelik, birlik ve beraberliğe yönelik işler yapacağız” şeklinde konuştu.

    En iyi müzik kanalı olacağız

    Barış Türk TV’nin test yayınlarına 5 gün içerisinde başlayacağını aktaran Engin, kanalın açılışına ise Ulaştırma Şehircilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceğini söyledi. Çok geniş ve ciddi bir katılım beklediklerini anlatan Engin, “Yeni kanalımız 550 metrekare büyüklüğünde ve 350 kişilik bir stüdyoya ev sahipliği yapacak kadar geniş olacak. Kanalımızın açılışını da Kılıçdaroğlu ile beraber yapacağız. Hedefimiz açılışta 20 veya 25 bin civarında bir katılım olması yönünde. Televizyonculuk anlamında da en çok dinlenen ve en iyi müzik kanalı olmak istediğimizi söylemek istiyorum. Türkiye’nin hemen her yöresinden türkülere yer verecek, Alevi, Sünni ya da Türk, Kürt demeden her kesime hitap edecek işler yapacağız” dedi.

    Mahzuni Şerif’in oğlu; “Çok zengin bir televizyon kuruluyor. Oldukça mutluyuz” 

    Yeni televizyon kanalının yayın hayatına girecek olmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu anlatan Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu sanatçı Emrah Mahzuni de,”Çok şükür kavuştuk” yorumunda bulundu. Kanal sahibi Üzeyir Engin’in güvenilir ve örnek bir insan olduğunu anlatan Mahzuni, “Kendisiyle beraber şimdiye kadar çok yol aldık. İyi bir dostluğumuz ve arkadaşlığımız var. Türküler anlamında da çok zengin bir televizyon kuruluyor. Oldukça mutluyuz” ifadelerini kullandı. Sanatçı Mahzuni gibi lansmana katılım gösteren sanatçı Taner Özdemir de, Barış Türk TV’nin güzel bir yayımcılık örneği sergileyeceğine emin olduğunu belirterek, ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir