• BEYLİKDÜZÜ ATA’SINI ANDI

    Ata’sını her geçen yıl daha çok özleyen ve O’nu daha iyi tanıyacağına söz veren nesillerin yetiştiği Beylikdüzü, ölümünün 79. Yıldönümü’nde Ata’sını minnetle ve özlemle andı.

  • Atatürk’ün ruhu için her yıl Mevlit okutulmasını gelenek haline getiren Beylikdüzü Belediyesi, bu senede Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Mevlit okuttu, Cuma namazı sonrası ise lokma dağıtıldı.

    Yurdun dört bir yanında çeşitli törenlerle gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri, Beylikdüzü’nde, yüzlerce vatandaşın katılımı ile başladı. İlk olarak Beylikdüzü Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen Çelenk Koyma Töreni’nde; Ata’nın huzuruna sırasıyla Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi, siyasi partiler ve STK’lar çelenk koydu. Saat 09.05’i gösterdiğinde ise sadece siren seslerinin eşlik ettiği anda kalabalığı hüzün ve gurur duyguları aldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

    Anma etkinliklerinin sürdüğü 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Fatih Sultan Mehmet Camii’nde Cuma namazı öncesi Mevlit okutuldu, lokma dağıtıldı. Gürpınar Cemevi’nde de Ata’nın ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu, sonrası lokma dağıtımı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Asla hakkını ödeyemeyeceğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle andık. O’nu çok özlüyor, O’nun ışığından ilelebet ilerleyeceğimize söz veriyoruz. Atamızı ve tüm şehitleri okunan Mevlit ve dağıtılan lokma ile bir kez daha rahmetle andık. Ruhları şad olsun. Bu gelenek umuyorum ki Beylikdüzü’nde yıllar geçtikçe var olacak.”  dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir