27 Temmuz 2024
  • BEYLİKDÜZÜ 2030’A HAZIRLANIYOR

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı Tv programında gündemi değerlendirdi.

  • Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da en fazla nüfusun arttığı bölgelerden biririnde Beylikdüzü olduğunu belirtti. İmamoğlu: ‘Yılda yaklaşık 15 binin üzerinde bir göç alıyoruz. Biz bu durumu yakından takip ediyoruz. İstanbul’da özellikle binlerce konutluk siteler var. Bunların ruhu olmadığını düşünüyorum. Beylikdüzü’nde büyük yapılaşmalar yaşanmıyor. Bu anlamda insani gelişme yaşıyor. Daha lokal yapılaşma var. İmar artışına Beylikdüzü’nde izin vermiyoruz” şeklinde konuştu.

    200’e yakın futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan

    Teslim aldığı görev süresinde kişi başı aktif yeşil alannın 5 metre kare  olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu: ‘Biz bu durumu 8 metre kare alana çıkarttık. 200’e yakın futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanı vatandaşlarımıza kazandırdık. Yaşam Vadisi ikinci etabın çalışmaları devam ediyor. Büyük bir şehir alanı oluşturduk. Bu vadi aynı zamanda toplanma alanı. İstanbul biliyorsunuz ki bir deprem bölgesi. Beylikdüzü’de 1. derece risk haritasının içinde. Beylikdüzü burada en şanslı ilçe. Büyük oranda yapılaşmamız deprem sonrası. 65 bin konutun yüzde 5 civarında bir konutun kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Dosyamız Büyükşehir’de. Bununla ilgili planımızı sunduk’ dedi.

    Beylikdüzü 2030’a hazırlanıyor

    Beylikdüzü’nün 2030 yılı vizyonuna hazırladıklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “15 yıl sonra Beylikdüzü’nü nasıl göreceğiz. Hayatın yaşandığı dönüşümün olduğu bir kentten bahsediyoruz. Yaşamı kaliteli kılmadan bir kenti parlatamazsınız. Beylikdüzü’nde mutlu, gülümseyen özgür bir kent yaratmak için çalışıyoruz.’ şeklinde konuştu.

    Vira İstanbul ne durumda?

    Vira İstanbul hakkında da açıklamalar yapan İmamoğlu: Bu proje Beylikdüzü Belediyesi’nin sahibi olduğu bir proje. Örnek bir hasılat paylaşımı projesi. Hızla yürüdüğü çok değer verdiğimiz bir proje.

    Farklı duygularla problem yaratmak isteyenler olabilir buda bizi çok fazla ilgilendirmiyor’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir