• BU SEVDA ATATÜRK SEVDASI

    Cumhuriyet’in ilanının 94’üncü Yıl dönümü, Beylikdüzü’nde yine birlik ve beraberlik içinde kutlandı.

  • Yaşam Vadisi’nde toplanan binlerce insan, ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşün en başında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Beylikdüzü’nde coşkuyla yaşandı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşliğinde Yaşam Vadisi alanından başlayan ve Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda son bulan Cumhuriyet Yürüyüşü, unutulmaz görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet için yürüyen yüzlerce vatandaş, 29 Ekim heyecanını hep birlikte yaşadı. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer, CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, gaziler ve genç yaşlı çok sayıda vatandaş katıldı. Bayram kutlamaları, etkinlik alanındaki sahnede gerçekleşen DJ programı ile devam etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Beylikdüzü Şubesi’ne üye gençlerden oluşan Cumhuriyet Oratoryosu, Cumhuriyet şiirleri okudu.

    “Cumhuriyet Kenti Yarattınız ki Türkiye’ye Örnek Oldunuz”

    Bütünleşme, huzur ve mutluluk duygularının Beylikdüzü’nde yaşandığını, insanların bayramlarını da birçok özel günü de bir arada yaşamayı sevdiğini söyleyen Başkan İmamoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ü en güzel duygularla anarak o kadar güzel Cumhuriyet kenti yarattınız ki Türkiye’ye örnek oldunuz. Sizler bu ilçede büyük bir gelenek yarattınız. Beylikdüzü’nden yaktığımız bu ışıkla Türkiye’ye aydınlık getireceğiz. Her geçen yıl giderek büyüttüğümüz yürüyüşümüz, Cumhuriyetine sahip çıkan milletin bilincini gösteriyor bu da bizi çok mutlu ediyor. Cumhuriyetin kutlanışı, umut ediyorum bu güzel millet ile bir arada hep devam edecek. Yaşasın Cumhuriyet.” şeklinde konuştu.

    “Bu Sevda Atatürk Sevdasıdır”

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bir milletin bayramlarını unutmadığı zaman millet olduğuna vurgu yararak “Herkes bugün bu meydana yüreğini koydu. Biliyoruz ki bu sevda; Cumhuriyet, Atatürk sevdasıdır ve hiç sönmeyecek. Görüyoruz ki Beylikdüzü Türkiye’nin aydınlık yüzü. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını bir kere daha yüreklerimizde yaşatıyoruz. Cumhuriyet davası büyük davadır, Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Çok çalışacağız. Hazır ol Türkiye! Barış ve sevgiyle Cumhuriyet yürüyüşü, hedefine ulaşıyor.” ifadelerinde bulundu.

    29-ekim-cumhuriyet-bayrami-3

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir