• BÜYÜKÇEKMECE DÜNYA BİRİNCİSİ

    Güney Kore'nin Cheonan kentinde yapılan Dünya Dans Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu "Halk Dansları" dalında  dünya birincisi oldu.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nun 20’yi aşkın ülke arasında çok büyük bir başarı elde ederek Dünya Şampiyonu olmasının Türkiye açısından büyük bir gurur olduğunu söyledi.

     Muhteşem bir performans sergilediler

     Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında Güney Kore’nin Cheonan (Çonan) kentinde düzenlenen Dünya Dans Festivali’ne bu yıl 25 ülke katıldı. Festivalde Türkiye’yi “Halk Dansları” kategorisinde temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, Kırklareli, Mardin ve Trabzon yörelerinin oyunları ile yarışmaya katıldı. Festivalin ilk gününden itibaren ortaya muhteşem bir performans koyan Büyükçekmece ekibi, dün sona eren festivalde jüriden en yüksek oyu alarak “Dünya Birincisi” seçildi.

     “Türkiye’ye büyük onur yaşattılar”

     FIDAF Daimi Onursal Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çonan’da düzenlenen ve dünyanın en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Dünya Dans Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nun ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek çok büyük bir gurur yaşattığını ifade ederek; “Daha önce de bir çok ulusal ve uluslararası festivalde önemli başarılara imza atan Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, Kore’de çok büyük bir başarıya imza attı. Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte bu gibi başarılar çok daha fazla anlam taşıyor. Altınköprü Halk Dansları ekibimizi gönülden kutluyorum, hepsiyle gurur duyuyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir