• BÜYÜKÇEKMECE’DE 12 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA İFTAR YAPTI

    Büyükçekmece Belediyesi’nin bu yılki Büyük Halk İftarı’nda 12 bin Büyükçekmeceli TÜYAP’ta kurulan iftar sofralarda hep birlikte oruçlarını açtı.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  “Büyükçekmece ailesinin buluşma sofrasında Ramazan’ın güzelliğini, bereketini, zenginliğini yaşıyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu paylaşıyoruz. Herkes aynı masada zengini de fakiri de aynı masada İşte Ramazan bu” ifadelerini kullandı.

    Büyükçekmece Belediyesi’nin yıllardır geleneksel olarak düzenlediği iftar bu yıl da binlerce vatandaşın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirildi. İftara TBMM CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Milletvekili Zeynel Emre, CHP 3. Bölge Milletvekili adayları Ali Ulvi Gökbulak, Sinan Karaca katıldı.

    Ramazan’ın iklimine uygun bir ortam

    İftar programıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ürünler sergilendiği fuar görüntüleri yerine Ramazan Ayı’nın iklimine uygun görüntüler oluştu. Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunun oluşturulduğu fuar merkezinde binlerce vatandaş birbirini hiç tanımasa da Ezan’ın okunmasıyla aynı sofralarda dualarla oruçlarını açtı. Programda bir konuşma yapan TBMM CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin milletin lehine sonuçlanmasını temenni ettiğini belirtti. İftarın ardından ise müzisyenlerin çeşitli enstrümanlarla çaldığı tasavvuf müzikleri vatandaşlar tarafından beğeniyle dinlendi.

    “Ramazan’ın güzelliği de budur”

    Binlerce vatandaşın buluştuğu iftar programına ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan’ın paylaşmak ve dayanışma duygularını daha da ön plana çıkarttığını belirterek; “ Mutlu bir tablo çünkü 12 bin kişiyle aynı sofrada aynı anda oruç açmak insana bir başka haz veriyor. Büyükçekmece ailesinin buluşma sofrasında Ramazan’ın güzelliğini, bereketini, zenginliğini yaşıyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu paylaşıyoruz. Herkes aynı masada zengini de fakiri de aynı masada İşte Ramazan bu. İşte Ramazan’ın güzelliği de budur” ifadelerini kullandı.

    İftar sonrasında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademileri eğitmenlerinin tasavvuf müziği dinletisi davetliler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir