• BÜYÜKÇEKMECE’DE YAZA HAZIRLIK

    Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin tüm cadde ve sokaklarında yol yapım, bakım, onarım ve aydınlatma çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kış aylarında özellikle taş ve kaldırım çalışmaları yaparak yolları yenileyen ve Büyükçekmece’ye yeni yollar kazandıran ekipler, asfalt çalışmaları için ise yaz aylarının gelmesini bekliyor. Geçen yılın asfaltlama rekorunu geçmeye hazırlanan ekipler, kış aylarının yıpratıcı etkisini Büyükçekmece sokaklarından silerek sorunsuz geçecek bir yaz mevsimi için hazırlıklarını sürdürüyor.

    Caddelerin çehresi değişiyor

    Büyükçekmece’nin işlek caddelerinde yenileme, onarım, peyzaj  ve aydınlatma çalışmaları yapan ekipler, hem trafiğin güvenliğini sağlamış oluyor, hem de yaya güvenliğini sağlıyor. Pınartepe Mahallesi Avrupa Caddesi’nin kaldırım genişletme, yenileme, tretuvar ve aydınlatma çalışmalarını tamamlayarak Pınartepe’ye modern bir cadde kazandıran ekipler aynı zamanda; Pınartepe Mahallesi Şehit Oğuz Parpaoğlu Caddesi’nde, Pınartepe Mahallesi Turgut Özal 1 Caddesi’nde kaldırım ve bordür çalışmaları, Fatih Mahallesi Umutreis Caddesi’nde yol yapım yapım çalışmaları, Fatih Mahallesi Kordonboyu Caddesi’nde bakım ve onarım çalışmaları, Atatürk Mahallesi Kemerdere Caddesi’nde perde duvar yapımı çalışmaları, Pınartepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde ise kaldırım çalışmaları yapmaya devam ediyor.

    Sokaklar yenileniyor

    Vatandaşların isteklerini de göz önüne alan ekipler, Büyükçekmece’nin 24 mahallesinin farklı sokaklarında da çalışmalarını sürdürüyor. Devam eden çalışmalar arasında; Atatürk Engin Sokak’ta duvar yapım çalışmaları, Pınartepe Mahallesi Esin 1 Sokak’ta taş tamiri, Pınartepe Mahallesi Mecitbey Sokak’ta yeni yol yapım çalışmaları, Fatih Karadağ Sokak’ta taş tamiri çalışmaları, Güzelce Mahallesi Burhan Sokak’ta taş tamiri çalışmaları, Güzelce Mahallesi Çağdaş 3 Sokak’ta parke taşı çalışmaları, Muratçeşme Mahallesi Acem Sokak’ta kaldırım imalatı çalışmaları, Hürriyet Mahallesi Akşam Sokak’ta yol yapım çalışmaları, Hürriyet Mahallesi Bülbül Sokak’ta yol yapım çalışmaları, Celaliye Mahallesi Saka 1 Sokak’ta taş tamiratı çalışmalarına devam ediyor.

    “2018’de hizmet yılı olacak”

    2017 yılında hız kesmeyen hizmet maratonunun 2018 yılında süreceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte cadde ve sokaklarımızın yenilenmesi çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Büyükçekmeceli vatandaşlarımızın istek ve önerilerinin dinlenerek yapıldığı bu çalışmalar sayesinde Büyükçekmece’yi sorunsuz bir yaz mevsimi bekliyor. Ekiplerimiz yaptıkları çalışmalar sayesinde, yaz aylarında nüfusu artan Büyükçekmece’nin hem ulaşım aksaklıklarının önüne geçmeyi hem de vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde, modern sokak ve caddeleri kullanabilmesini sağlıyor” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir