• Çanakkale Şehitlerine Vefa sergisi

  • Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde açılışı gerçekleştirilen sergiye 59 öğrenci, özel asetatlar üzerine noktalarla şehitlerimizin portrelerini işledikleri eserlerle katkı sağladı. Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İmir yaptı.

    Fadime Yücel: ‘Öğrencilerimin Çanakkale’de hayatını kaybeden yaşıtlarını yad etmelerini istedim

    Projeye öncülük eden Küçükçekmece Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Fadime Yücel ’’Amacım öğrencilerimin zihninde Çanakkale Zaferi’ne ait bir anı bırakmak ve savaş da hayatını kaybeden yaşıtlarını yad etmelerini sağlamaktı. Türk gençlerinin savaş zamanı cepheye giden ve geri dönemeyen şehitlerimize ülkeleri için çalışmak gibi bir borcu var. Gençlere milli bilinci uygulama yöntemiyle vermek de bizim görevimiz. Sergi öncesinde ve sergi sırasında bize destek veren ve her zaman yanımızda olan Küçükçekmece Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.

    İrem Gül: Tarihimize ve kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız

    Sergide eseri yer alan öğrencilerden İrem Gül ise ‘’ Bu serginin hazırlık aşamasında tarihe olan bilincim daha da arttı, daha fazla düşündüm. Savaşla ilgili belgeseller ve filmler izledim, kitaplar okudum, araştırmalar yaptım. Dedelerimin dedesi Çanakkale’de şehit olduğu için de Çanakkale Zaferi’nin benim için ayrı bir önemi var. Biz gençler tarihimizi bilmeliyiz ve tarihimize, kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çanakkale’ye defalarca gittim ve her gittiğimde ilk kez gelmiş gibi tüylerim diken diken oldu. Yaşıtlarımın milli bilincimizi unutmamaları istiyorum’’ dedi.

    Türk Tarih Kurumu’nun Harb Mecmuası’ndan alınan ve noktalama tekniği ile oluşturulan sergide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Nusret Mayın gemisinin kaptanı Yüzbaşı Tophaneli İsmail Hakkı Bey, Üsteğmen Fatma Seher, (Kara Fatma) Hava Kuvvetleri Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Avni Bey gibi Çanakkale Zaferi’nin kilit isimlerinin portreleri yer alıyor.

    Sergi 27 Mart’a kadar Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir