• ÇATALCA’DA METRUK BİNALAR YIKILIYOR

    Çatalca Belediyesi, ilçe genelinde kamu güvenliği ve sağlığını tehdit ettiğini belirlediği metruk yapıları yıktı.

  • İstanbul’un en huzurlu ve güvenli ilçelerinden biri olan Çatalca’da, vatandaşların sağlık ve güvenliğinin devamı için Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan bakımsız, tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binalara ilişkin yıkım çalışmalarını devam ettiriyor.

    Yapılar belirlendi

    Çalışma kapsamında ilk olarak bakımsız, harabe ve terk edilmiş halde bulunan yapılar belirleniyor. Ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları yaparak, gelen vatandaş talep ve şikâyetlerini değerlendirip, söz konusu yapıların sahiplerine de gerekli bildirimlerde bulunarak ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

    “Öncelik güvenlik ve huzur”

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiğini söyledi. Terk edilmiş yapıların kötü amaçlı olarak kullanılmasının önüne geçildiğine de işaret eden Başkan Kara, “Buralar her yönüyle tehlike saçıyor. Güvenlik bakımından sakıncalı olan bu binalar görüntü ve çevre kirliliği de oluşturuyor. Çevresinde oturan vatandaşlara da büyük rahatsızlık veriyor. Bunları temizleyerek olumsuzları ortadan kaldırıyoruz. İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve sağlığı her şeyden daha önemli ve bizlerin önceliğidir. Halkımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize en kısa süre ulaşmalarıdır” ifadelerini kullandı.

    Yıkımlar gerçekleşti

    Çalışmalar kapsamında; Örcünlü Mahallesi Başkomutan Caddesi üzerindeki metruk bina, Fatih Mah. 173 parsel, İhsaniye Mah. 286 parsel, Kaleiçi Mah. 136 ada 1 parsel, Ovayenice Mah. 2363 parselde bulunan metruk binaların yıkımı ile Kaleiçi Mahallesi yolu üzerinde kalan eski yapının yıkım ve temizliği zabıta ekipleri nezaretinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait iş makinelerince gerçekleştirildi. Vezirferhatpaşa Caddesi Ferhatpaşa Çeşmesi yanında bulunan metruk binanın girişinde de güvenlik önlemi alındı. Ekipler, Başkan Cem Kara’nın talimatları doğrultusunda, tehlike saçan ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline dönüşen metruk binaların yıkımının süreceğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir