• CEM KARA MUHTARLARLA BULUŞTU

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Çatalca Mahalle Muhtarları ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

  • Çatalca Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen toplantıda, Başkan Cem Kara muhtarların yeni yıllarını kutlayarak, 2018 yılının sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

    Toplantı da Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Çatalca’nın gündemini oluşturan konular hakkında muhtarlara detaylı bilgi verdi. Açılış konuşmasını Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Örcünlü Mahalle Muhtarı Halil Aydın’ın yaptığı toplantıda Başkan Cem Kara, Belediye satışları, Hamzalı ve Karamandere Barajları, Taş ve Kum Ocakları, derneklerin faaliyetleri, Muharip Gaziler Derneği’nin kapatılması ve emlak artış oranları beyanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    17 yaşımdan beri devlete, bu ülkeye, vatana millete hizmet ettim

    Başkan Cem Kara konuşmasında siyasi görüşü, inancı, dünya görüşü, partisi ne olursa olsun kamu görevlilerin vatandaşa hizmet etmeleri gerektiğini söyledi. Kara sözlerinde, “Ben 17 yaşında devlette çalışmaya başladım. Şu an 56 yaşındayım. O zamandan bu zamana geçen sürecin tamamı kamuda devlete, bu ülkeye, vatana millete hizmetle geçti. Benim aklım başka siyasetçiler gibi kıvırma işlerine kafadan bir şeyleri sallama işlerine, elimde bilgi belge olmadan konuşma işlerine yatkın değildir. Ben 33 senelikte evliyim ne eşime ne çocuklarıma ne 25 senelik öğretmenlik yaptığım süreçte öğrencilerime ve velilerime de yalan söylemiş bir insan değilim” ifadelerine yer verdi.

    Siyaseti seçim meydanlarında yaparım

    Siyaseti sadece seçim döneminde yaptığını belirten Başkan Cem Kara, resmi evrak, bilgi ve belgelerle doğruları halka anlattığını sözlerine ekleyerek, “Ben devletin resmi evrakları bilgi ve belgeleri üzerinde var olan doğruları sizlere aktarırım söylerim. Siz neye inanmak istiyorsanız ona inanırsınız. Benim söylediklerim devletin resmi kayıtlarında ki doğrulardır, kayıtlar ne ise odur. Ben onun dışında bir şey söyleyemem, siyaseti de seçimlere 3 ay kala adaylar çıkar, netleşir, seçim kurulunun takvimi belli olur hodri meydan denir o zaman yaparım.  Seçim propagandasını da o sürede ben adaysam, inandığım başka bir arkadaşım adaysa, benim için doğru kişi kimse onun yanında olarak yaparım. Onun dışında biz kamu yöneticileriyiz, sizin içinde aynı şey geçerli. Siyasi görüşünüz, inancınız, dünya görüşünüz, partiniz elbette ki vardır ama siz mahallenizde ki adama benimle aynı siyasi düşünce de değil diye sana hizmet etmeyeceğim diyebilir misiniz, derseniz ayıp edersiniz.  Bugüne kadar 9 yıldır sen şu partidensin gelme sana hizmet etmeyeceğiz demedik” şeklinde konuştu.

    Gizlimiz saklımız yok

    Satışlar konusunda İstanbul’un en büyük ilçesinin en küçük bütçe ile yönetilmesinin zorluklarını dile getiren Başkan Kara, sözlerinde konuya şu ifadelerle açıklık getirdi; “Ekonomik zorlukların üstesinden gelmek, ailelerin dirliğini birliğini sağlamak ve aileyi bir arada tutabilmek için herkesin yapacağı gibi bizlerde belediye olarak dara düştüğümüzde yer satmak ya da bankadan kredi almak durumundayız. İstediğiniz gibi kredi her zaman alamazsınız, yasalara göre belediyeler bir yıl içerisinde bütçesinin %10’u borçlanabilir.

    Dolayısıyla yer satmak durumunda kalıyorsunuz ama yer satarken de kimsenin geleceğini sattığımız yok. Sattığımız yerler çoğunlukla, bizim yönetimimiz sırasında, yani 9 yıllık süreç içerisinde bizim belediyeye kazandırdığımız mallardır. Tabii ki tamamı değil. Bunun dışında da yine köy tüzel kişiliklerinden daha önceki belediyelerden mahallelerden geçmiş yerlerde vardır.  Biz 2012 yılından bugüne kadar bizzat parasını halen ödemekte olduğumuz 316 bin 284.13 metre kare yani 316 dönüm bu belediyeye mülk almışız. Şimdi ihtiyacımız olmuş, satışa çıkarmışım. Bana satma diyorsanız nasıl hizmet yapacağım, nakit nereden bulacağım. Buraları başkası alacağına ben almışım aradan zaman geçmiş, 8-9 katı fiyatla satıp rahatlamaya çalışıyorum, olmaz sattırmayız. Ne hilemiz ne hurdamız, ne gizlimiz kapaklımız yok, hepsinin meclis kararı vardır, meclis karar vermiştir uygun görmüştür.”

    Vatandaşımızın takdirine bırakıyorum

    Çatalca Belediyesinin mal varlığı anlamında güçlü bir belediye olduğunu belirten Başkan Cem Kara, konunun nakit sıkıntısı olduğuna vurgu yaparak, hizmet için 532 metre kare otopark alanının satışa çıkmasına ses çıkaranların Mehmetçik Meydanına 10 bin metre kare ücretsiz otopark yaptığını görmezden gelmesini vatandaşların takdirine bıraktı.

    Çatalcalılarla birlikte Çatalca’da taş ve kum ocakları açılmaması için mücadele verdiğini belirten Başkan Cem Kara sözlerinin devamında Hamzalı ve Karamandere Barajları hakkında ki bilgileri muhtarlarla paylaştı. Hamzalı barajı ile 7-8 bin dönüm 1. sınıf tarım alanının sular altında kalacağını belirten Başkan Cem Kara, 2014-2017 yılları arasında konuyla ilgili Devlet Su İşleri’ne 12 tane resmi yazı gönderdiğini belirterek kurumdan kendisine gelen 01-06-2017 tarihli metni okudu. Buna göre 6727 dönüm alanda su tutulacağını ve 23.572 dönüm alanın su altında kalacağını, projenin yapıldığını ve kararın beklendiğini belirtti. Karamandere Barajı’nın ise henüz projelendirilmediğini dile getiren Başkan Cem Kara, dernekler hakkında da konuşarak konuya açıklık getirdi. Kızılay ve Yeşilay Dernekleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Başkan Cem Kara bu iki derneğin kuruluş amaçlarına aykırı hareket ettiğini sözlerine ekledi. Çatalca Muharip Gaziler Derneği’nin kapanması konusunda ise bu kararın 2013 yılında alındığını ve 22 Aralık 2017’de Çatalca Kaymakamlığı’na bildirildiğini, derneğin kapanması ile ilgili haklarında yapılan spekülasyonların bu anlamda haksız ve yanlış olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

    Toplantı muhtarlarla Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın sohbeti ile devam etti. Başkan Cem Kara ve Çatalca Muhtarları toplantı sonrası hep birlikte yemek yediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir