• Cemevleri, elektrik faturalarını ödememe kararı aldı

  • İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Cemevi’ne 30 bin 60 TL elektrik ve 11 bin 847 TL doğal gaz faturası geldi. CK Boğaziçi Elektrik tarafından düzenlenen elektrik faturasının ‘tüketici grubu/sınıfı’ kategorisinde ‘ticarethane tarifesi’ yazdığı görüldü.

    Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, cemevlerinin ‘ticarethane’ sayılarak dergahlarına gönderilen 30 bin liralık elektrik faturasına tepki göstermişti.

    Fırat, “Türkiye’de gerçekten Alevilere yapılan bu muameleyi bir zül olarak görüyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bu ülkedeki eşit yurttaşlık felsefesindeki herkesin buna tepki koyması lazım. Esasında bizim meselemiz bir fatura meselesi değil, bu bir hak arayışı meselesi. Devlet her anlamda bizi eşit yurttaş olarak görmüyor” ifadelerini kullanmıştı.

    Garip Dede Cemevi’nin Dedesi Celal Fırat, twitter hesabından Alevi Dernekleri Federasyonu olarak elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını açıkladı.

    Çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracaklarını belirten Fırat, “Eşit yurttaşlık istiyoruz! Buyrun gelin elektriğimizi kesin. Cemevlerimiz ticarethane değil, ibadethanemizdir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir