• ÇOCUKLAR GÜLSÜN Kİ GELECEK AYDINLANSIN

    Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin yaşadıkları yerlerdeki çocuklarla kaynaşması ve toplumla entegrasyonunun sağlanması amacıyla başlatılan projenin avcılar bölümü başarı ile sonuçlandı.

  • Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Dünya Yerel Yönetimler ve Akademisi Vakfı (WALD) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (unchr) işbirliğinde uygulamaya konulan ‘Mültecilerin Yerel Entegrasyonu Projesi’ kapsamında İstanbul’da aralarında Avcılar’ın da bulunduğu 6 pilot bölge belirlendi. Türk ve Suriyeli çocuklar, birbiri ile kaynaşmaları ve uyum sağlaması amacıyla izcilik kampında bir araya getirildi.

    Avcılar Belediyesi’ne ait araçlarla Başakşehir Parkı’ndaki kamp alanına getirilen Türk ve Suriyeli çocuklar farklı ve heyecanlı aktivitelerde bulunarak birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Çocuklar, kısa sürede birbirleri ile kaynaşarak oyunlar oynarken, aralarında iletişimin ne kadar kolay olduğunu ve önyargıları bulunmadığını tekrar kanıtlamış oldu.

    Avcılar belediye başkanı Dr. Handan Toprak Benli, geleceğe yapılabilecek en büyük yatırımın çocukların erdemli, özgüvenli bireyler olarak yetişmesi olduğunu söyledi. Başkan Dr. Handan Toprak Benli, “Ülkemizde misafir edilen Suriyeli çocukların laik rejime düşman olarak değil, insanlığa faydalı birer birey olarak; bilimin, sanatın ve sporun ışığında ilerleyecekleri eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir