• Cumhuriyet’in 98’inci şan ve şeref yılına yakışan kutlama

  • Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıldönümü Büyükçekmece’de 2 gün süren birbirinden anlamlı etkinlikler ile kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Yüzbaşı Celal’in bal mumu heykellerinin bulunduğu, Atatürk’ün tören aracı olarak kullandığı aracın birebir benzeri olan üstü açık arabanın öncülüğünde gerçekleştirilen Cumhuriyet Konvoyu ve fener alayı kutlamalara farklı bir anlam kazandırdı. Büyükçekmeceli gazilerin de yer aldığı klasik arabalarla gerçekleştirilen konvoy vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı fener alayına, Büyükçekmeceli gençler 98 metre uzunluğunda Türk bayrağı ile katıldı. Büyükçekmecelinin ellerinde bayraklar ile katıldığı fener alayına çok sayıda vatandaş evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi.

     

    Kutlamalar “Avrupa Şeref Plaketi” ile taçlandırıldı

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirilen fener alayı Belediye Kent Meydanı’nda son buldu. Cumhuriyet kutlamaların zirve yaptığı Büyükçekmece’de Avrupa Konseyi tarafından Büyükçekmece Belediyesi’ne verilen “Avrupa Konseyi Şeref Plaketi” coşkuyu daha arttırdı. Plaket, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Diana Stoica tarafından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de takdim edildi.

    Cumhuriyet Bayrımı kutlamaların finalinde sahne alan sevilen sanatçı Ece Seçkin’in verdiği konser ile kutlamalar son bulurken, sevilen sanatçı sevilen şarkıları ile binlerce hayranını coşturdu. Gecenin geç saatlerine kadar süren Cumhuriyet Konseri’ne katılan binlerce genç Ece Seçkin’in performansı ile unutulmaz bir gece yaşadı.

    “Her bir gencimiz bizim için umuttur, umut”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gecede yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iki adım kaldı. 98’inci şan ve şeref yılını kutluyoruz. Bu akşam aynı zamanda Avrupa Konseyi tarafından Büyükçekmece’ye Avrupa Şeref Plaketi verildi. Avrupa da ne kadar ödül varsa Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece halkı topladı aldı. Çünkü çalışıyoruz, ödül versinler diye çalışmıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurduktan itibaren o Cumhuriyeti bu gençliğe emanet etti. Çalışacaksınız, Avrupa standartları veyahut muhasır medeniyetler seviyesine yükseleceksiniz, dedi. Bugüne kadar başarabildiğimiz kadar başardık ama inanıyorum ki bu gençlik Türkiye Cumhuriyetini, Cumhuriyetimizi önce demokrasi ile taçlandıracak sonra medeni dünyanın, Batı Avrupa’nın gelmiş olduğu medeniyet seviyesine bu yeni nesil bunu taşıyacaktır. Son derece umudumuz yüksektir. Her bir gencimiz bizim için umuttur, umut. Bizim hazinemizdir, bizim geleceğimizdir. O nedenle Cumhuriyetimizin 98’inci şan ve şeref yılı kutlarken aynı zamanda gelecek olan bu neslin gelecek için büyük bir umut kaynağı olarak görmekten de büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar yapılamayanları onlar yapacak. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, 98’inci yılımız kutlu olsun.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir