• DEVLET MÜZEYE EL ATMALI!

    Türkiye Deniz Canlıları Müzesini gezen Ak Partili yöneticiler, yüzlerce deniz canlısını içinde barındıran müzenin devlet eliyle dünyaya duyurulması gerektiğini belirterek, ‘Bu güzelliği herkes görmeli, bilmeli. Daha geniş kitleler müzeden yararlanmalı’ dediler.

  • Dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip mumyalanmış yüzlerce deniz canlısı ile binlerce deniz materyalini bünyesinde bulunduran Beylikdüzü’ndeki Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ni gezen Ak Partili yöneticiler, müzeye hayranlıklarını dile getirdiler. Devlet birimlerinin de yardımıyla sıradışı olma özelliğine sahip müzenin geniş kitlelere duyurulması gerektiğini ifade eden Ak Partili yöneticiler, mumyalanmış deniz canlılarını dokunarak inceleme fırsatı buldular. 

    Balıkçı Kenan’ın Beylikdüzü Yaşam Vadisi Tesisleri’nde yer alan müzeyi ziyaret eden; Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Ulutaş, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Oktay ve Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Av Mehmet Kırmızı, müzeyi gezerek, müzenin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’dan bilgi aldılar. 

    Müzenin herkes tarafından bilinmesi için devlet desteğinin de sağlanması gerektiğini söyleyen Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, ‘ilçemizde böyle bir müzenin olması halkımız için büyük bir avantaj. Çoğu nesli tükenmiş deniz canlılarını balıkçı kenan burada mumyalayıp ölümsüz hale getirmiş. Böylesine sıradışı bir müzeyi hem ülkemizin diğer şehirlerinde yaşayanlar, hem de yabancılar öğrenmeli. Bu güzelliği görmeyen, burayı bilmeyen kalmamalı’ diye konuştu. 

    Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Ulutaş ise, ‘Böyle bir müzeyi hayatımda ilk kez gördüm. Açıkçası hayran kaldım. Büyük emekle oluşturulduğu her halinden anlaşılan bu müzenin daha çok tanıtılması için devlet birimleri de katkı yapabilir, daha çok insan burayı tanıyabilir’ dedi. Ak partili yöneticiler Balıkçı Kenan’ın Türkiye Deniz Canlıları Müzesinde hatıra fotoğrafları çektirerek, ailelere çocuklarıyla gelip müzeyi gezmeleri çağrısında bulundular.

    bk-4

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir