• DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARDAN CANIM AİLEM

    Bakırköy Belediyesi ile  Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği'nin (DOSTEV) işbirliğiyle, “Canım Ailem” isimli müzikli tiyatro oyunu Bakırköylüler ile buluştu.

  • Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen oyun  Bakırköylülerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

    Tiyatro oyuncuları ile down sendromlu çocukları buluşturmayı amaçlayan özel oyun; down sendromlu bir çocuğun hayat hikayesinden yola çıkılarak, futbol seven bir ailenin yaşamını anlatıyor. Oyunu izlemeye gelenler arasında Bakırköylülerin yanı sıra özel bir okulun  öğrencileri de yer aldı.

    Oyunu eşi ve oğluyla izleyen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu oyun öncesi yaptığı konuşmada bu tür organizasyonlara Bakırköy Belediyesi olarak her zaman destek verdiklerini belirterek, “Down sendromu hakkında önce ailelerimiz sonra tüm yurttaşlarımız bilinçlenmeli. Sesimizi daha çok duyurmalıyız. Engelli kardeşlerimizi ve ailelerimizi hayatın içinde olmaya cesaretlendirmeliyiz. Belediye olarak kültür-sanat faaliyetlerinde, sportif faaliyetlerimizde ve sosyal sorumluluk projelerimizde engelli kardeşlerimizin hep yanlarındayız. Olanaklarımızla daha sık yanlarında olacağımızın ve desteğimizi hep sürdüreceğimizin sözünü veriyorum” dedi.

    Başkan Bülent Kerimoğlu ve eşi Ömür Kerimoğlu yine DOSTEV tarafından hazırlanan down sendromlu çocukların çektiği ünlülerin fotoğraflarından oluşan “Tanıdık Yüzler” sergisini de gezerek dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir