8 Eylül 2024

Dünyanın güzellikleri Avcılar’da buluştu

Dünyanın güzellikleri Avcılar’da buluştu

Avcılar’da Bathonea Kültür ve Sanat Festivali 3 gün boyunca 400’ü aşkın sanatçıyı ağırladı. Festival kapsamında Selçuk Balcı, Ceylan Ertem ve Pinhani’nin konser verdi. Dünyanın dört bir yanından gelen dansçılar, Avcılar’ın her mahallesinde dans performanslarını sergiledi.

400’Ü AŞKIN SANATÇI AVCILAR’DA

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, şunları söyledi: “Bathonea’de, dünyanın 9 ayrı ülkesinden 400’ü aşkın dansçıyla ve deprem bölgesinden gelen dansçılarla kültür sanat festivali gerçekleştiriyoruz. Uluslararası bir festival ve ikincisini gerçekleştirdik. Dünyayla olan bağlarımızı güçlendirmek, dünyanın güzelliklerini Avcılar’ımızla buluşturmak, dünya kardeşliğine katkı sunmak, zorluklarımızı unutup güçlü bir yaşam inşa etmek için bu tür festivaller düzenliyoruz. Mahallelerde etkinlikler gerçekleştirerek bizzat vatandaşın ayağına geliyoruz. Rusya’dan, Azerbeycan’dan, İspanya’dan gruplar geldi. Deprem bölgesinden dans gruplarımız, misafirlerimiz geldi. Dolayısıyla Avcılar’da dünya buluşuyor. Tüm İstanbulluları, final günü olan bugüne, Gümüşpala Mahallesi’nde bulunan Paşaeli Kent Parkı’na davet ediyoruz.”

FESTİVALLER DEVAM EDECEK

İstanbul’daki diğer ilçelerde yaşayan insanları da festivale beklediğini belirten Başkan Hançerli, “Aslında İstanbul’u bekliyoruz. Avcılar’ı Batı İstanbul’un kültür ve sanat kenti olarak tarif ediyoruz. İstanbul’un çok farklı ilçelerinden de misafirlerimiz var. Gece 12-1’e kadar sürecek bu festival. Burası Küçükçekmece Gölü kenarında Paşaeli Parkı Gümüşpala Mahallemiz’de İstanbul Üniversitesi’nin hemen yanında. Göl ve deniz manzarası var ve yüzümüz de Bathonea Antik Kenti’ne dönük. Avcılar Festivaller Şehri. Bir gençlik festivali ve farklı alanlarda festival yapacağız. Bathonea Kültür ve Sanat Festivali de büyüyerek devam ediyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir