• Eda Erdoğan Alem-i Şuhud Resim Sergisi ziyaretçilerini bekliyor

  • Açılışta konuşan ressam Eda Erdoğan, kadın ve kadına atfedilen güzelliklerin asırlar boyunca her kaleme ve fırçaya ilham kaynağı olduğunu söyledi.

     “Hayallerdeki İstanbul’u hatırlatmak istedim”

    Erdoğan, Türk sanat tarihinde kadın temasının önemine değinerek, “Yirminci yüzyıl ilk yarısı ile birlikte kadınlarımız sayısız başarılı sanat çalışmalarıyla kendi hikâyelerin, hayallerinin, ideallerinin öznesi olmuştur. Benzer bir tasavvurla bir kadın ressam olarak bu kişisel sergimde hayallerdeki İstanbul’u hatırlatmak istedim.” şeklinde konuştu.

    Sergide, İstanbul’a dair hatırda kalan ile hayal edileni buluşturan yeni bir dünya kurmak istediklerini, kendisine destek olan ailesine, arkadaşlarına ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür ederek sözlerine son verdi.

    Serginin açılışını gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar’ın bir sanat ve kültür şehri olduğunu belirterek, “hanımların gözünden Üsküdar’ı ve İstanbul’u görmek bir başka güzel. Üsküdar Belediyesi olarak şehrimizden ilham alan, şehrimize ilham veren mekanlardan biri olan Nevmekan Sahil’de yine güzel bir etkinlikle karşınızdayız. Diğer tüm birbirinden güzel mekanlarımızla sanatçılarımızın yanında olmaya onlara destek vermeye devam edeceğiz. Ülkemizde Mihri Müşfik hanımefendi ile birlikte kadın ressamlarımızın da önü açılmış bir ekol oluşmuştur. Bugün sergisini hep birlikte açacağımız Eda Erdoğan hanımefendi de bu geleneğin en önemli sanatçılarından birisidir. Kendisine bu güzel eserleriyle Üsküdar’ımızı onurlandırdığı için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz“ dedi.

    Görsel gerçekliği öznel idealizmle süsleyerek hatırda kalan ile hayal edileni buluşturan yeni bir dünyayı resmeden eserlere hayat veren Eda Erdoğan Alem-i Şuhud Resim Sergisi, İstanbul’u kadınların gözünden yansıtacak. 11 Ocak Çarşamba günü başlayan sergi, 29 Ocak’a kadar Nevmekan Sahil Galeri’de sergilenecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir