• EKREM İMAMOĞLU: KİMSENİN KİŞİSEL AYRICALIĞI OLAMAZ

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle’deki pazarını gezerek pazarcılarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Pazarda İmamoğlu’nu görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

  • CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP’de aday belirleme tartışmalarına ilişkin, “Aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Mümkün olduğu kadar rasyonel değerler üzerinde kişinin performansı, sunduğu projeler noktasında değerlendirmelerimiz oldu. Hiç kimsenin kişisel anlamda ayrıcalığı olamaz” dedi.

    Pazarda alışveriş yapan vatandaşları dinleyen Ekrem İmamoğlu: ‘Bütün maliyetlerin üzerinde denetim mekanizması koymak ve politika oluşturmak zorundasınız. Tabii ki ekonomi tarafı var ama bir de belediyenin tedbir alacağı tarafı da var. Kesinlikle yetiştirilen yerden nakline varıncaya kadar nihai tüketiciye varıncaya kadar bir süreç tanımı getireceğiz. İstanbul büyük bir kent 16 milyona yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla İstanbullunun gıdaya erişimini kendi haline bırakamazsınız. Bu sürecin yetiştirme anından vatandaşa üretim anına kadar bütün maliyetlerin üzerinde bir denetim mekanizması oluşturmak ve politika ortaya koymak zorundasınız. Böyle bir zinciri arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

    TARTIŞMALAR DOĞALDIR

    Adayların belirlenmesinde ki yaşanan tartışmalarla ilgilide konuşan İmamoğlu, ‘Herkesi mutlu etmek de mümkün değildir. Herkesin kendine has çabaları var, hepsine saygı duyulur. Neticede bir kişi tercih edilir ilçelerde. Elbette ki eksiklikleri var. Demokrasinin de eksikleri var. Çünkü süreçler çok sıkışık. 7 tane seçim yaşadı bu insanlar 5 yılda. Artık demokrasiyi nasıl işleteceğinizi şaşırıyorsunuz. O bakımdan tartışmalar doğaldır. Şu an belli olan adaylar adayımızdır. Süreç en olgun şekilde devam edecek ve İstanbul’un başarısına katkı sunacaklar. Süreçte aday adaylığı yapmış, maharetini bildiğimiz kıymetli hemşehrilerimizin her birisi de bu yolculukta değerli bir yol arkadaşımızdır. Onlar da bize üst seviyede katkı sunacaklar. Görecekler ki bizim ekip arkadaşımız olacaklar ama ilçede ama büyükşehirde çok kıymetli vazifeleri onlara vereceğiz” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir